Iron(wo)man 70.3 Luxembourg

19 juni 2019 | Mijke

16 juni 2019. De grote dag is eindelijk aangebroken. Hier heb ik maanden naartoe geleefd en getraind samen met mijn sportmaatje Sandra. 

Sinds november 2018 ben ik lid van de TVD. Dit bleek een van de beste beslissingen van 2018 te zijn. Zooo leuk! En het bleek al snel dat er meer mee zouden doen aan de Ironman 70.3 van Luxemburg, dus toen ging het ook steeds meer leven. Ik heb het afgelopen half jaar bijna geen training van mijn schema overgeslagen, dus theoretisch was ik er klaar voor. Ik had uitgerekend dat 6,5 uur haalbaar moest zijn. 

De dag voor de Ironman moest je je fiets en tassen al inchecken en was er een briefing. Het was allemaal strak geregeld. Het voelde bijzonder om hier bij te zijn!  De opwinding en de zenuwen wisselden elkaar af! Ik vergat bijna dat ik het de dag erna allemaal nog wel even moest doen.

Zwemmen

Na een zenuwplasje in de wisselzone (uiteraard op de daarvoor bestemde plek anders was ik gelijk al gediskwalificeerd) begaven we ons naar de zwemstart. Ik zag al gauw de TVD supportcrew, dat maakte het echt wel extra leuk!!

Het startschot was om 9:00, het was een rolling start, uiteindelijk gingen wij om 9:30u te water. Het zwemmen ging heerlijk. Ik kon goed mijn eigen tempo bepalen. Ik was niet perse snel maar ik kon lekker doorzwemmen. Ik had nog wel een kop-kopbotsing met een tegenligger, maar dat was gelukkig niet erg hard. Laat ik zeggen dat zowel mijn tegenligger als ik beiden iets uit koers waren geraakt🙈. 

Er was weinig wind en geen stroming. Daar had ik nou al die tijd zo tegenop gezien. Lekker zonnetje erbij, het voelde gewoon als een feestje! 

Fietsen

Ik vloog voor mijn gevoel over het parcours. Ik zag erg op tegen de eerste klim. Daar had ik 38K lang ruim de tijd voor om me onwijs druk over te maken. Die eerste klim viel uiteindelijk heel erg mee!!  De eerste klimmen waren voorbij voor ik er erg in had. Ik kon telkens lekker snel afdalen. Wat een ontzettend mooi fietsparcours, ik heb me geen moment verveeld!  Het laatste stuk van 12K was weer langs de moezel. Nu konden de benen weer even bijkomen en alvast voorbereiden op het lopen. 

Lopen

De overgang naar het lopen voelde goed en ik liep echt lekker licht. (al ziet dat er achteraf op foto-en filmmateriaal niet zo uit🙈, ik moet toch ook eens de loopscholing op woensdagavond gaan volgen)  Het werd pas wat moeizaam vanaf een km of 13.

Er was veel leuk publiek, waaronder mijn man, kids en ouders en natuurlijk al die TVD-ers die onvermoeibaar bleven supporten, zooo leuk!! Omdat het loopparcours 3 ronden van 7km waren kwamen we elkaar telkens tegen en konden we elkaar mooi aanmoedigen, heel leuk! Ik zag de mannen op een gegeven moment al met hun medaille langs de kant staan aanmoedigen. Wat een toptijden hadden ze neergezet! 

De laatste 3km werd het wel echt werken. Het werd ook steeds warmer en ik was toch wel blij de finish te zien. Ik finishte uiteindelijk op 5:52:16u, dit had ik nooooit verwacht. Echt zooo blij mee!! 

Iedereen heeft duidelijk genoten. Gefeliciteerd met jullie mooie prestaties:  Dennis: 4:40:00u; Richel: 04:58:49; Edgar 5:00:05u; Emiel: 05:20:41u; Richard: 05:28:26 en Marcel: 05:36:21. En dikke complimenten voor Annemiek die ondanks haar blessure wel gewoon gezwommen en gefietst heeft!

Een ervaring om met trots en plezier op terug te kijken en om nooit te vergeten. Bedankt Irvin, Laura, Erik, Fenna en Mario voor jullie enthousiaste support! Wellicht volgend jaar met nog meer TVD-ers meedoen aan dit fantastische evenement?? Echt een dikke aanrader!!