My first triathlon

24 april 2016 | Sander

Zondag 10 april 

Hoestend en proestend tik ik de kant aan na een zwemtest op de vroege zondagochtend. Niet veel later krijg ik de vraag van Albert: "Heb je de 24e wat te doen?" 

Zondag 24 april

Om een lang verhaal kort te maken, het is iets na 1300 uur en ik sta in Arnhem mezelf in het geleende wetsuit van Marcel te heisen. Weersvoorspelling: buien met hagel, gevoelstemperatuur van -1. Luik-Bastenaken-Luik krijgt een aangepaste route ivm het slechte weer. En Fenna vermeldt me dat het op het randje is van doorgaan.

Resumé, de ideale omstandigheden voor mijn eerste triathlon! 

We starten weg. Ik moet de voeten van Redmer in de buurt houden en in zijn kielzog mee liften. Na baan 15/16 kom ik erachter dat het makkelijker ademt boven water dan onder water. Het resultaat is dat ik een gaatje moet laten vallen en een paar goede teugen zuurstof moet pakken... Het seintje van het laatste baantje komt gelukkig snel en ik kan me bezig gaan houden met een andere hobby: fietsen!

Over een tapijtje met hagelstenen rennen we naar de fietsen en nadat Redmer zijn kledingkeuze heeft gemaakt, hoor ik "Go" en we beginnen direct volle bak aan het glooiende fietsparcour van Arnhem. Kop over kop rossen we over de Arnhemse heuvels. Na twee rondes kunnen we ons klaar maken voor de wissel naar het hardlopen.

Ritme pakken met het hardlopen, dat was pittiger dan ik dacht. Het parcour heeft behoorlijk wat klim- en daalmeters en terwijl ik de goede versnelling aan het zoeken ben denk ik: "pff, hadden ze niet een vlakker stukje kunnen uitzoeken". Gelukkig krijg ik in de laatste ronde een duwtje in de rug van Marcel en Redmer en ik kan je vertellen, dat voelt erg goed!

Ik pers het laatste beetje nog uit mijn lijf en kom uitgeput maar voldaan over de finish. Uitslag 8e van de 19 teams in de 2e divisie. Onderweg naar huis crossen we nog langs een gele M. En wederom wordt de vraag gesteld: "Heb je 15 mei wat te doen?"

Wordt vervolgd....