WK Paratriathlon ITU Rotterdam 24 juli 2016

29 juli 2016 | Fenna

Het weekend van 23 en 24 juli was een echt triathlonweekend in hartje Rotterdam, waar veel verschillende series waren met ook veel TVD deelnemers. Maar in mijn geval was ik als official werkzaam bij de spint en OD in de ochtend (NTB), maar heel bijzonder werd t pas s'middags; met een internationaal team officials voor het WK van de paratriatleten.

Zelf mocht ik assisteren bij de finish, wat o.a. bestond uit het finishlint bij de WK winnaars per serie omhoog houden en onzichtbaar blijven voor de camera's (een sport op zich ook voor ons),  en de atleten opvangen en voorzien een natte handdoek en water. Maar dat was nog maar een deel: de uren daarvoor hebben we hard gewerkt om de blauwe loper schoon te maken voor de TV opnames (zelfs met geleende stofzuiger van de kroeg op de hoek), alles goed klaarzetten enz.

Dit was echt ontzettend leuk om eens mee te maken, omdat het internationaal is, met officials uit Singapore, de VS, Rusland, Griekenland, Luxemburg en nog veel meer om op te noemen. Mensen met hart voor de sport en die hun hele weekend (deels) vrijwillig komen helpen om onze sport veilig en eerlijk te maken.

Dat is waarom ik ook NTB official ben geworden; het is echt niet alleen maar het fluiten en corrigeren van atleten, maar juist het deelnemers op weg helpen, waar nodig assisteren en zorgen dat alles eerlijk en sportief verloopt. En dat 'kost' maar een paar dagen per jaar, naast een drukke baan en eigen trainingsprogramma, of wat dan ook.

Onze prachtige sport is ontzettend snel aan het groeien, steeds meer wedstrijden, meer atleten maar helaas te weinig officials. Daarom bij deze mijn vraag aan een ieder: denk er eens over na, is het wat voor jou? Aarzel niet en kom even naar mij toe als je vragen hebt! Aanmelden voor de jury R cursus van 1 middag ( R staat voor 'regionaal, 3 dagen per jaar) kan ook direct via officials@triathlonbond.nl . Hopelijk komen er meer mensen bij die een handje willen bijdragen en onze sport eens van een andere kant willen meemaken ;)