KNALLE ALS EEN MALLE part 2

12 juni 2017 | Albert

Afgelopen zaterdag 10 juni om 09:00 's ochtends knalde onze mannen van TV Dordrecht weer weg voor hun 2e wedstrijd in de 2e divisie triahtlon.

De wedstrijd ging over de olympische afstand, maar dan wel in Weert-style. Dat betekent 1,5 km zwemmen, 38,5 km fietsen en 10 km hardlopen. Tijmen moest zich helaas op vrijdag af melden vanwege ziekte, maar gelukkig hadden we in Richard een uitermate goede reserve tot onze beschikking.

Het was duidelijk dat er goed getraind was door de mannen de afgelopen weken. Redmer legde een steady, stabiele race af met een 7e plaats. Michael knalde de straatstenen eruit tijdens het looponderdeel en werd 11e. Sander moest, naar later bleek een leegloper op de fiets, tijdens het looponderdeel overschakelen in de survival-modus, maar handhaafde zich in de top 20. Richard, maakte en passant zijn triahtlondebuut (Krimpen was een run-bike-run), en haalde in de eindsprint de 3e atleet van Vahalis nog in.

De tactiek was namelijk heel simpel: Knalle als een Malle en elke positie telt, dus iedereen voor je inhalen tot voorbij de finishstreep. Deze topprestaties werden aan het eind van de race beloond met een schitterende 2e plaats in de team-uitslag.

Marcel was hierdoor zo geinspireerd geraakt, dat hij besloot om aan het eind van de dag te starten op de recreatieve sprint en daar ook het podium haalde met een 3e plaats. Kortom een zeer geslaagde dag voor de TVD.

Ik heb van jullie genoten en dikke, vette proficiat !

zaterdag 24 juni te Oud Gastel is de volgende 2e divisie triahtlon wedstrijd en zien we hoe KNALLE ALS EEN MALLE part 3 verloopt.