Knalle als een Malle, Slot !

29 september 2017 | Albert

Zaterdag 9 september was een dag om niet snel te vergeten. Het TVD heren team maakte zich op voor hun laatste wedstrijd in de 2e divisie triathlon. De wedstrijd vond plaats te Spijkenisse op en rondom de wielerbaan.

Helaas waren de weergoden al de gehele week en op de dag zelf ons niet echt gunstig gezind. Voor de start was er nog een flinke plensbui, waardoor de wisselzone veranderd was in een nog grotere modderpoel. Je kon de wedstrijd het beste omschrijven als een sprinttriathlon in teamverband met een wisselzone in "veldrijden/cross-triathlon"-stijl.

Om iets na 11:00 gingen Marcel, Redmer, Sander en Richard van start. Er werd een mooi tempo gezwommen en de kudde bleef mooi bij elkaar. Daarna zo snel mogelijk naar de wisselzone en deze zo goed als mogelijk op de been blijvend trotserend naar de fiets om snel te wisselen. Om de wisselzone uit te gaan, mochten de mannen nog eens 100meter door de "modderpoel" lopen met de fiets aan de hand. Een enkele triathleet zag ik dat die ochtend zelfs in veldrijden-stijl doen (fiets over de schouder). Nog even een stukje over het asfalt, de dijk op, op de fiets springen en weg waren de mannen voor 20km fietsen. Van het fietsparcours was weinig te zien, dus we moeten het hier doen met wat ooggetuige-verslagen. Richard had het hier en daar wat lastig om bij de kudde op hol geslagen TVD te blijven, maar onze ervaren mannen hadden dit op tijd door en hielden hem erbij. Richard moest een x zijn stalen (of carbon?) ros in toom houden, want die dreigde op/na een wildrooster enigszins uit koers te geraken. Redmer reed helaas op het laatste stuk lek en moest de kudde laten gaan, waardoor Marcel, Sander en Richard gedrieën terug kwamen om weer de "modderpoel" te trotseren en te beginnen aan het looponderdeel. Redmer zette dapper door en kwam rijdend op een lekke band een 2-tal minuten later de wisselzone in. 

Het looponderdeel was idem aan het fietsen. Als supporter/coach zie je de kudde vertrekken en ongeveer 18a19minuten later zie je ze weer aan de horizon verschijnen. Ook hier moeten we het doen met ooggetuigen-verslagen: Sander was eerder in de week al wat verkouden en merkte bij het lopen dat dit nog niet uit zijn lichaam was en had de hulp van Richard en Marcel nodig. Een duwtje in de rug is dan zo lekker op dat soort momenten! Gebroederlijk en het volle pond gevend, naar de mogelijkheden en de vorm die er op dat moment, was sprinten de mannen naar de finish. Het was jammer dat Redmer zijn lekke band had gehad, want hij liep als een malle en kwam niet veel later ook binnen (in het zog van het team van Björn - de Hoekse Waard).

Na afloop was er enige verwarring ontstaan. Blijkbaar waren de eerste 12 teams in de wedstrijd verkeerd gestuurd op het loopparcours en hadden ongeveer 3,8km afgelegd. De laatste 6 teams, waaronder TVD, waren wel goed gestuurd en hadden 5,2km afgelegd. Aangezien de triathlon van Spijkenisse als 1 van de weinige triathlons met een tijdswaarneming werkt die je nergens meer in Nederland of omstreken ziet, werd na beraad van de NTBjury besloten om de teams die te kort hebben gelopen op basis van hun tijd te rangschikken op de plaatsen 7 t/m 18  en de eerste 6 teams op de plaatsen 1 t/m 6 in de daguitslag.

De TVD heren werden uiteindelijk 4e in de daguitslag. Er waren uiteindelijk nog verrassende ontwikkelingen gebeurd in de tussenstand, waardoor het eindklassement en de strijd om promotie helemaal op zijn kop werd gezet. Door het tegenvallende presteren van de Bollenstreek en het sublieme optreden van Vahalis uit Tiel, wipte dat laatste team over de Bollenstreek en de Hoekse Waard en pakte zo de 2e plaats in het eindklassement en de promotie. De TVD heren werden uiteindelijk 5e in het eindklassement.

Onze TVD mannen kunnen terugkijken op een schitterend seizoen in de 2e divisie, waarbij we hebben mee gedaan voor promotie en het vertrouwen is gegroeid om daar volgend jaar helemaal voor te gaan. Een mooi seizoen wordt het sowieso, want er zijn maar weinig andere dingen zo leuk als een met een bende TVD'ers op pad te zijn en plezier te maken ;-)

Dat was hem weer: Knalle als een Malle 2017 zit er op, We will be back in 2018 !!!