WK ROTTERDAM 2017

6 februari 2018 | Marcel

Dat was weer een mooi triathlon feest! Bijna 4000 deelnemers van over heel de wereld zijn afgelopen zomer gestart in een van de vele startseries in de Grand Final in Rotterdam.

Waar ik dacht dat het een verkapt NK zou worden, bleek dat het “age group” WK in andere landen beduidend meer leeft dan in Nederland nog het geval is. Landen die opvielen door hun aanwezigheid waren vooral de USA, Team GB, Australië, Canada, Brasilie en onze favoriet Mexico! Leo gefeliciteerd met je mooie geswopte Mexico polo! Ben je ook gelijk van je NL shirt af....

Was het weer bij de Elite nog koud en druilerig op zaterdag, scheen de zon volop op de masters zondag.

’s Morgens is Leo gestart op de OD, en boven verwachting is hij ondanks een zware blessure (dit blijkt nu een hernia te zijn) nog gefinisht ook. Verstandig? Dat niet, maar wel heel gaaf!

Bjorn en ik zijn gestart op de Sprint in een van de middag series. Bjorn had de week er voor behoorlijk last van zijn longen, maar ondanks dat toch een degelijke wedstrijd gehad. Logistiek was het wel ff een dingetje. Of je 3uur voor de start even je schoenen en je fiets wil stallen in de wisselzones, gelukkig lagen die lekker dicht bij elkaar :-(   bijna 3km. Daarna toch best gespannen de start afgewacht op een zonnig terras bij de zwemstart.

Het zwemmen in de Rijnhaven was al indrukwekkend laat staan het fantastische en technische fietsparcours. Met Col du.. Erasmusbrug, Willemsbrug en Van Brienenoordbrug. Met als afsluiter het bochtige loopparcours in het Euromastpark en natuurlijk de blauwe loper naar de finish.

Support crew, bedankt voor jullie aanmoedigingen!

Helemaal geweldig!

Marcel