FINISHERS Challenge Almere 2018

19 september 2018 | Irvin

De ervaringen van de finishers CAA 2018 op een rijtje:

 

Gevochten van start tot finish, wat was het zwaar. – Tijmen Smit

 

Wat een prachtig evenement, hele weg genoten! Oh nee toch niet....het fietsen was een flink gevecht tegen de wind in, maar de 3 looprondes met de vele (TVD) supporters en de geweldige finish maakte alles weer goed ! -  Annemiek Nusteling

 

Wat een wedstrijd zeg. De sfeer, de organisatie, de supporters en deelnemers.

Deze staat voor mij met stip op 1. – Richard den Hollander

 

Wat een fantastische dag! De “D-DAY” begint erg vroeg en eindigt laat. Daar tussenin was een trommel van allerlei dingen: spanning, blijdschap, plezier, afzien, pijn, verdriet, frustratie, vreugde en……. uiteindelijk de “Big-Smile”, de finish line. “I did it again”! Met dank aan de vrijwilligers, supporters, organisatie, trainers en nog veel meer! THANKS. – Gerard Verheij

 

Organisatie, supporters, beleving, trots, goed gevoel in lichaam en geest, ........... alles TOP.

Na het gevoel de praktijk: na een rollende start met ca 1400 zwemmers naar de 1e boei; veel golven en eindeloze stukken tussen de boeien; na de laatste boei kreeg ik kramp in beide benen tegelijk, geen paniek,  maar wel wat zorgen; na wat ontspanning van de benen en diverse overzwemmers toch nog  zwemmend op tijd de zwemfinish bereikt;   daarna bij het fietsen de wind ca 40km  achter, 50km tegen en 2,5 km achter; goed ritme en tempo kunnen rijden; het lopen ging niet makkelijk maar door constant goed op de techniek te letten kwam ik na 21km zeer blij over de finish met de begeleidende verrassende mededeling uit de speaker:" en daar hebben we Wietse Ritskes, 3e bij de klasse 65-70! – Wietse Ritskes

 

Het slotakkoord van de Triple Dutch: Almere!! Na een wat tegenvallende zwemtijd wat harder gepusht met het fietsen. Daarna een heerlijk machtige marathon gelopen, waarbij ik niet hebt gewandeld. Om te finishen met een tijd waarvan ik (nog) niet durfde te dromen: 10:41:10 #keeppushing #TD18 #trots – René Verheij

 

Wat een luxe triathlon hebben we in Almere.

Voor het eerst in mijn leven een halve Triathlon op een mooie dag met een zonnetje en wat wind. Op het gemakkie een stukje zwemmen, met aanmoedigingen van een heerlijke groep supporters.

Gelukkig mocht ik na het zwemmen door met fietsen. Ingehaald worden door de toppers van de hele, wat een ervaring is dat.

Het lopen van een halve marathon is in Almere zoiets als bezig zijn met de tafel van 7. Dat loopt best lekker. Dat het op het laatst dan toch 3x7 blijkt te zijn, ach ja.

Toen ik even wandelde kreeg werd ik aangespoord door een voorbijsnellende Tijmen.  Tja, dan moet je wel.

Samen met de nummer 1 van de hele richting finish. Direct na zijn huldiging mocht ik ook. Heerlijk!

Dat Jef mij na de finish nog heeft begeleid terwijl ik enigszins voorovergebogen in een emmertje zat te kijken... Daarvoor dank, maar dat blijft onder ons. 😂 Alle supporters heel erg dankjewel!!! – John van de Laar

 

Wat leek op een lange lijdensweg bleek gewoon een feestje met allemaal gelijkgestemde tri-malloten, fantastisch publiek en een hele grote snackbar bij de finish: Dagje Almere in een notendop. – Jef Ruijtenbeek

 

Hans Michels kon vroeger tijdens het lopen honderuit praten over de triathlon. Over het fietsen naar Willemstad. Ik ging er niet vanuit dat dit voor mij weggelegd was. Een paar jaar terug probeerde ik het toch. Eerlijk ik was meteen verkocht. Toen Laura, Diantha, Joyce, Ellen en Brenda  vorig jaar meededen, voelde alles meteen als een avontuur. Ondanks mijn nogal beperkte ervaring schreef ik mezelf meteen in. Terug naar afgelopen weekend. De briefing, de drie tassen, ik vond het nogal overweldigend. Morgen is het gewoon gaan hield ik mezelf voor.  Dat was ook zo. Het zwemmen vond ik heerlijk. De golven maakte alles net even echter. Daarna het fietsen. Echt super, mijn favoriete routes zijn langs het water. Ik zat dus op rozen. De zeilschepen links. Het natuurgebied rechts. Kon niet beter. Mijn man gaf aan, dat ik toch wel een tandje bij moest. Vooruit dan maar. Ik kreeg wel last van mijn schouder. Die ging ik toch niet meer gebruiken deze race. In het stuur hangen maar. Daarna het lopen. Helaas werkte de gels een beetje te goed. Lang leve de Dixies. De mensen aan de kant waren zo tof. Ik kon niet anders dan lopen met een extreme glimlach. Het doet echt zoveel om je teamgenoten en mijn man aan de kant te zien. Dit was een droom die uitkwam. Een prachtgeschenk. – Wanda Groffen – Heijboer

 

Wat een belevenis. Goede voorbereiding is halve werk. Almere doet de rest. Heerlijk. Genieten. Denken dat er geen eind aan komt. Dat je er klaar mee bent. Maar stug doorgaan en gewoon finishen. Geweldig weekend. Kon mij niet lang genoeg duren.  Maar ga volgend jaar toch weer proberen sneller te zijn. – Wim Derks

 

Het was maximaal compleet. Een geweldig parcours met water, wind (veeel 😀), dijken, mooie natuur. Heerlijk gezwommen en gefietst. Het lopen ging wat moeizamer maar de geweldige aanmoedigingen van al die tvd-ers waren super! – Richard Nusteling

 

De weg naar mijn eerste hele tri was geweldig. Geen zorgen want het trainingsschema werkt!  Thanks lieverd! De dag zelf: Twijfel. Spanning. Actie. Emotie. Let’s go do this: 2 ronden zwemmen, 2 ronden fietsen, 6 rondjes hardlopen. Zwemmen: waar liggen die boeien? Best druk op de fiets – drinken- eten – bidons/gels aanpakken - genieten. Nog nooit zo relaxed een marathon gelopen, van verzorgingspost tot een van de vele ‘cheer’punten. Niet nadenken over de km’s. Heerlijk! Van de eerste minuut tot de laatste minuut genoten. Het besef groeit: ik ga het halen! Supporterscrew, jullie maakten mijn finish onvergetelijk. – Laura van der Waal