Ironman Italy- Emilia Romagna 21-9-2019

12 oktober 2019 | Fenna

Ironman Italy op 21 september... wat een spektakel was dat! Met knikkende knietjes stond ik s’ochtends rond 7 uur in het startvak.. Voor het eerst helemaal in mn uppie een Ironman zonder maatjes was toch ineens erg spannend. 

Maar toen we eenmaal met de rolling start het water in gingen en zwemmen 🏊🏻‍♀️ was de focus en rust teruggekeerd. Ondanks de golven en kwallen ging het zwemmen super. In 1.18 (PR) kwam ik t water uit en hup snel de wisselzone door en fietsen! Deze was ca 500 m lang dus een end rennen maar gelukkig zat ik toch vlot op de fiets.

Het parcours bestond uit 2 rondes van 90 km afwisselend langs boerenwegen, zoutpannen met flamingo’s, grotendeels snelweg en als toetje een mooie klim door de wijnvelden.
Ook het fietsen ging soepel en snel; weinig wind en gedoe en lekker genieten! Heel leuk was dat mijn supporters Erik, Karin en Alrik voor en na de klim lamgs de weg stonden; top!

Na een fijn fietsonderdeel door na t zwaarste deel; de marathon... Helaas ging die minder makkelijk door een pijnlijke peesplaat onder mijn voet. Maar dankzij wat rekken kon ik toch blijven hardlopen en ondanks t lagere tempo heb ik genoten. 
En dan eindelijk; de magische rode loper en die woorden waar je zo hard voor hebt getraind en gewerkt; ‘Fenna, you’re an Ironman’!