TVD virtueel WK ZWIFT

15 november 2020 | Emiel

 

Een historisch moment op dinsdag 10 November 2020 20.00uur. 

Voor het eerst werd er een 'TVD wedstrijd' op Zwift gereden. Sommige deelnemers stonden al ruim een uur voor de start klaar om te vertrekken. Echt heel realistisch dat Zwift (later meer)

In deze tijden waarin groepstrainingen voorlopig niet aan de orde zijn is Zwift een leuk alternatief om toch samen te trainen of wedstrijden te rijden. De opkomst voor de 1e Zwift wedstrijd was erg goed. Er waren 17 deelnemers. Een aantal durfden de confrontatie uiteindelijk toch niet aan.

De wedstrijd was 31 kilometer lang over een glooiend parcours met een paar stevige klimmetjes waarvoor men wel even uit het zadel moest. Het parcours bevond zich in de wereld Watopia. Vergelijkbaar met de Elzen maar dan net iets anders.

Zwift is erg realistisch qua fietservaring. Klimmen, sprinten, kopwerk en draften (en zorg dat je de groep niet verliest) het werkt echt. Het grote voordeel van Zwift is, naast dat je niet kunt verdwalen, dat er geen lekke banden zijn. Bandenplaksets en Edgars punaises konden opgeborgen blijven

Vergis je niet, ook het uiterlijk is erg belangrijk in Zwift. De mooist tenues kwamen tevoorschijn en over de keuze van de kleur sokken werd lang getwijfeld. Het moet natuurlijk wel passen bij de rest van het wielertenue en de fiets.

Tactische overwegingen werden achteraf pas gedeeld. "Ik ga mee met de eersten en laat me dan afzakken naar het achtervolgende groepje" 

"Moet je eigenlijk zelf sturen?" 

De start nadert, nog 2 minuten te gaan. In de chatbox wordt er nog lekker gekeuveld of er wordt gevraagd "we gaan toch zeker wel volle bak?

Ik noem geen namen, Dreez, maar één minuut voor de start word ik nog gebeld "waar moet ik eigenlijk zijn?"

Pang..we zijn vertrokken en de ervaren zwifters proberen vanaf de start direct een gat te slaan. Er ontstaat een grote kopgroep tot de 1e klim waar de 1e splitsingen ontstaan. Nick trekt door tot het einde en laat merken dat hij ook deze wedstrijd wil winnen. Marijn is degene die het langste kan aanhaken maar geeft toe dat klimmen niet zijn ding is. Het jagende peloton valt bij de laatste klim uit elkaar en kleine groepjes zijn het gevolg. Het wordt geen massasprint deze keer. Dat is wel duidelijk. Nick wint onbedreigd deze 1e TVD Zwift wedstrijd. Marijn (2e) en Martin (3e) complementeren het podium. 

 

Het was een zeer geslaagde avond en sommigen hebben al een volgende ploegentijdrit op het programma staan. De komende weken zullen nog diverse wedstrijden of groepsritten (zonder uitslag) georganiseerd worden. Voorlopig op dinsdagavond 20.00uur. Meld je aan bij bovengetekende als je wilt aansluiten.

 

De beelden:

https://www.youtube.com/watch?v=JB-tLWdRtKw

 

De volledige uitslag:

1. Nick  (ex-TVD ;) )

2. Marijn

3. Martin

4. Dennis

5. Mark

6. Emiel

7. Edgar

8. Mirko

9. Remi

10. Niels

11. Ferdi

12. Vikingsdóttir (Elja)

13. Aafke

14. Joke

15. Richel

16. Gerard

17. Wanda