Ploegentijdrit Jan van Arckel - Noordeloos

20 augustus 2020 | Emiel

TVD was sterk vertegenwoordigd met 3 teams in deze ploegentijdrit georganiseerd door de rennersclub Jan van Arckel. Een prima georganiseerde wedstrijd met inachtneming van de coronaregels, de groepsknuffel moesten we daardoor buiten het zicht van reorganisatie doen.
 

Team: Doorkachelen (Emiel, Richel, Mario René)

Voor mij was het de 1e keer om in een ploegentijdrit te starten. We hadden afgelopen zondag 1 keer geoefend en dat viel flink tegen. Het is moeilijker dan het eruitziet bij de profteams op TV. Maar vandaag hadden wij vooraf goede afspraken gemaakt. Hoe we zouden wisselen (linksom om rechtsom afhankelijk van de wind), welke seintjes we elkaar zouden geven, wat de teamvolgorde moest zijn en op welke snelheid we zouden vertrekken. De uitvoering in de wedstrijd zelf was goed. Mario ging als een dolle door de bochten, Richel sleurde op kop en coachte het team alsof de kwalificatie van de Olympische Spelen ervan hing. Ik ging mee voor de looks (van de fiets dan). René was net terug vanuit Noorwegen waar hij de ThorXtri (full distance triathlon met flink wat hoogtemeters) had volbracht. In de wedstrijd was daar overigens niets van te merken en leidde hij het team naar een mooie eindtijd van 00:30:16  / gem. 41,827km/u over 21,1km.
 
 

Team: met de tijdritfiets toch in actie (Albert, Dennis, Marcel, Sander)

Het team was helemaal klaar voor deze ploegentijdrit. Zondag nog geoefend op het parcours en in de verkenning vanavond de puntjes op de i gezet. Doel was om een negatieve split te rijden, steady pace aan te houden en goed samen te werken. Het verliep als een trein met Sander in absolute bloedvorm. Die sabbatical doet hem goed.

Onze locomotief trapte ons naar nog hogere snelheden, waarbij de overige 3 flink tot het gaatje moesten gaan om hun wagonnetje aan te blijven haken bij deze TGV. Elkaar goed coachend op het vele autoverkeer en overige ingehaalde deelnemers kwamen we met zijn 4-en in een tijd van 28:07 en met gem.snelheid van 45km/u over de finish.

 

Team: klein en groot (Nick, Marijn, Ben, Max)

Het team knalde tijdens de teamtijdrit van Noordeloos weer door de geluidsbarrière. Ben en Nick kende het parcours van de editie van vorig jaar nog goed. Toen waren de weersomstandigheden perfect. Nu een stuk zwaarder. Dat weerhield Ben, Max, Nick en Marijn er niet van keihard gas te geven. Twee kleine mannen (de mullers) zorgde voor een klein windschermpje voor de twee GROTE mannen Marijn en Nick. Dit zorgde toch wel voor de nodige verzuring bij grote mannen... Gelukkig heeft Marijn de bovenbenen twee keer het formaat van die van Max en Nick de nodige grijze haren trianingservaring om de ontketende Ben en Max enigzins bij te benen. Eindresultaat 3e plaats in de categorie heren! Eindtijd 00:27:03 ; 46,8 km/u gem.