NK onder 23

20 september 2020 | Max

De afgelopen maanden samen heel wat uren gemaakt in het water, op de fiets en met het lopen. Ben, Max en Sam die het komende jaar de trainingen gaat verzorgen bij TVD voor zijn stage. Tot drie weken terug hadden ze allemaal geen idee dat ze aan de start zouden staan bij het NK onder de 23 in Roermond. Omdat Roermond nou niet nou niet echt in de buurt is zijn ze een dag van tevoren ernaartoe gegaan. Met een verkenning van het parcours en de wissel zones gingen ze met goed vertrouwen de wetstrijd dag in.

De wedstrijd is voor Ben eigenlijk gegaan zoals verwacht niet meer niet minder. Ondanks het geweld de eerste 200 meter na de start toch op de vierde plek het water uit kunnen komen. Na een redelijke wissel aansluiting kunnen vinden bij de kop groep en bij de groep kunnen blijven tot het einde. Na de 2e wissel als 5e begonnen aan het lopen. Het lopen was zoals verwacht dit jaar nog niet goed genoeg om echt mee te kunnen doen. Uiteindelijk 7e en tevreden voor nu op naar volgend jaar

Voor Max begon de wedstrijd iets minder dan verwacht. Niet de beste startplek geclaimd en bij de eerste boei wat problemen gehad met andere mannen. Helaas net de kopgroep gemist bij het fietsen, maar wel een goed fietsonderdeel neer kunnen zetten en met iets meer dan 20 seconde achterstand op de kopgroep de 2e wisselzone in kunnen komen. Het lopen ging ook goed, alleen ontbreek net als bij ben de echte snelheid dit jaar nog om met de toppers mee te kunnen.

Sam wist van tevoren dat hij hard moest zwemmen om goed mee te kunnen op de fiets en met het lopen. Hij miste alleen net de grote groep met onder andere Max. Een snelle wissel in T1 en een eerste paar harde kilometers waren net niet genoeg om het gat dicht te rijden naar de groep. Uiteindelijk heeft Sam met 2 andere jongens goed kunnen fietsen. Hij wist dat als het gat niet te groot werd hij nog een aantal jongens zou kunnen oprapen bij het lopen. Na de wissel heeft hij gelijk vol gas gegeven, maar hij had de loopbenen die hij normaal heeft niet. Hij heeft wel nog 4 plekken kunnen pakken en is op een 11e plaats geëindigd.

Voor ons allemaal een mooie ervaring, een leuke wedstrijd, en super support gehad van iedereen die erbij was op het parcours en achter het hek. We weten nu waar we aan moeten werken en het zal volgend jaar ongetwijfeld nog beter gaan.