SGRAIL100!

9 november 2023 | Hannie

Dit voorjaar had Marcel het fantastische idee om deel te nemen aan een bijzonder evenement (wedstrijd mag je het niet noemen). Slechts met 10km rennen. Zelfs voor mij ideaal als een niet al te enthousiast hardloper. Mooie omgeving en eind oktober. Genoeg tijd om te trainen hiervoor. Dat leek me wel wat, eindelijk een doel, dat werkt motiverend. Snel ingeschreven en daarna pas de afstand goed bekeken. En daar schrok ik toch wel van (93 km gravelrit met 1080 hm, 10km hardlopen met 320 hm). Het zwemmen was wel het minst angstaanjagend.
 

Natasja had hier ook wel zin in en heeft een vlucht geboekt. Marcel had een prachtig huis geboekt op 25km van Girona. 

Om aan hoogtemeters te komen veel in Frankrijk gefietst & een aantal keren naar de Veluwe gereden voor lange duurtrainingen met pannenkoeken als afsluiter van die ritten.
 

En voor je het weet is het zover. Spanje is wel een eind rijden dus het evenement midden in 2 weken gepland. Het is immers ook vakantie! Op donderdag 19 oktober Natasja opgehaald van de luchthaven. Vervolgens met zijn 3-en van alles ondernomen. Fietsen in de omgeving, gewandeld in Girona (is echt een aanrader). Veel wieler-& koffiewinkels. Die stad ademt sport!

 

Zaterdag 21 oktober besloten Marcel & Natasja nog een georganiseerde gravelrit te rijden. En ook nog fietsend vanaf ons huis (toch zo’n 64 km totaal). Die dag de fietsen ingeleverd zodat de organisatie deze naar het startpunt Cadaques konden brengen. 

 

Zondag 22 oktober, 05:45 uur bus vanuit Girona naar Cadaques. Natasja nam nog 3 donuts voor de start. Er was ook een prijs “meeste donuts” waar zij voor in aanmerking kon komen. Ook verse koffie, bananen, M&M’s, sportdrank, water kon je nemen voor en na het zwemmen.

09:00 Start; heerlijk gezwommen in zee in de baai van Cadaques.

We hadden besloten bij elkaar te blijven. Maw, Marcel kon rustig aan doen om zich om te kleden voor het fietsonderdeel.
 

Gedrieën op de fiets voor 93km gravelrit. Ik was heel blij dat ik de MTB bij me had. Die afdalingen waren heel comfortabel vergeleken met de gravelbikes. Marcel was de motor van ons. Wij erachter aan. Er waren meer deelnemers die aanhaakten want dat constante tempo is wel zo prettig fietsen. 2 Stops met vanalles om aan te vullen. Die spaanse ommelet smaakte me overigens prima. Tegen het einde van de rit zei een Belgische deelneemster dat we nog maar 10km te gaan hadden. Dat was goed voor mijn moraal. Die 10 zou ik echt nog wel volhouden.

Na 4,5 uur stapten we de fiets af. Lange wisseltijd want we moesten weer aanvullen (dit keer maar geen Spaanse omelet genomen, daar krijg je last van met hardlopen).
 

Laatste onderdeel, 10km totaal (wandelen bergop & rennen naar beneden).

De route liep door de bossen. Alweer een prachtige omgeving. Echt snel ging het niet (1:20 minuten) maar we hebben genoten van dit evenement. Na 7:00:53 uur kwamen we over de finish. Alle deelnemers ontvingen een beker die ook nog bruikbaar is. 

Daarna uitgebreid gegeten & gedronken. Met een volle maag verlieten we na enkele uren de finishlocatie.

De SGRAIL is een mooie afsluiter van dit triatlonseizoen. Echt een aanrader voor gravelliefhebbers👍.