Het teamcompetitie seizoen 2024 is begonnen !

16 april 2024 | Albert

Op een schitterende, drukke sportdag met o.a. marathon van Rotterdam, Amstel Gold Race, kon de eerste triathlon niet lang op zich laten wachten!  

Onder schitterende weersomstandigheden vond in Arnhem op een pittig fiets- en loopparcours de 1e teamcompetitie wedstrijd plaats in o.a. 1e divisie zuid en 3e divisie zuid. 

 

In de recreantenserie beten Redmer, Björn, André en Albert om exact 11:01:15 uur het spits af. Met zijn vieren legden zij de teamtimetrial (475m zwemmen – 20km fietsen – 5km hardlopen) af in een tijd van 01:01:47, waarmee zij de 3e plaats behaalden. Meteen prijs voor een team van TV Dordrecht, dus de dag begon al goed en ze vielen meteen flink in de prijzen o.a. alcoholvrij IPA wit-biertje van Frost, Arnhemse meisjes en bloemen voor het thuisfront. 

 

Daarna om exact 12:37:30 uur zwommen Jeroen, Lennart, Bryan en René weg en was de strijd voor dagsucces in 1e divisie zuid begonnen. Met zijn vieren kwamen ze met een snelste zwemtijd in de 1e divisie zuid (6min12sec) aan de kant en bestormden ze de wisselzone om snel te wisselen.  

Tijdens de 1e fietsronde bleek snel dat een week ziek zijn en niet kunnen trainen voor Lennart op een dusdanig fietsparcours niet zonder gevolgen bleef. De snelheid die zijn teamgenoten ontwikkelden kon hij niet bijhouden en snel werd de keuze gemaakt om door te racen met zijn drieën. Met de snelste fietstijd in de 1e divisie zuid waren de mannen weer terug in de wisselzone en werden snel de fietsen gestald en de fietsschoenen omgewisseld voor hardloopschoenen.  

Dit was het onderdeel waar René het zwaarst kreeg, maar met enige duwwerk van Jeroen bleef hij erbij en bereikten ze de finish in een tijd van 00:55:47.   

 

In zijn 1e reactie na de finish vond René dit niet leuk (superzwaar; hoog in ademhaling; buiten mijn comfortzone), maar dat veranderde snel toen bleek dat TV Dordrecht 2 de snelste tijd had met bijna 1 minuut voorsprong op de nummer 2.  

Na wat uithijgen en binnenhalen van Lennart, die o.a. met de snelste wisseltijd in T2, toch de wedstrijd verdienstelijk finishte, waren de mannen klaar om de de eerste podiumprijs van het teamcompetities seizoen 2024 in ontvangst te nemen! 

 

Toen zat de dag er nog niet op voor de TV Dordrecht afvaardiging in Arnhem, want onder de bezielende leiding van John en Edgar gingen Mario, Henk-Jan, Simon en Amir om 15:45 van start in de 3e divisie zuid. 

 

Willen jullie daar meer over weten, hou dan deze website in de gaten 😉