Tourforlife 2010

28 oktober 2010 |

Zoals reeds aangekondigd heb ik van 29 augustus tot 5 september de 'tourforlife' gereden. Een sponsortocht van Bardonecchia in Italie via Frankrijk, Zwitserland,Luxemburg en Belgie naar valkenburg in Nederland. Totaal 1260km en 20000 hoogtemeters. 50 Teams met in totaal 425 fietsers. Ons team bestond uit 8 fietsers en 2 verzorgers


De tourforlife bleek toch wel een bijzonder zware tocht. en dat niet alleen vanwege het fietsen. Het verblijf in een tent en de nachtelijke kou maakten het evenement toch wel extra zwaar. De eerste dag een stukje fietsen met een paar bergen erin gaat nog wel. en de tweede dag ook...Maar de vierdag, en de vijfde dag, en de volgende dag weer? elke morgen bij het opstaan ben je een beetje stijver en duurt het weer langer voor je in je ritme komt. Dan ook nog eten eten en nog eens eten.. Na 4 dagen was ij ongelooflijk moe maar dan denk je ook niet meer aan opgeven. Ook da andere ploegleden beginnen te kraken en te klagen over allerlei lichaamsdelen die pijn gaan doen.

De eerste dag de Alpen: col de l'Echelle, de Lauteret en een ploegentijdrit de Alpe 'd Huez op. Had duidelijk mijn ritme nog niet te pakken en kreeg mijn verzet (39x28) niet goed rond. Boven op de Alpe lekker koffie met 'tartin' . De tweede dag regen en hagel op de Croix de Fer, koukleumend de Glandon af en zonnig maar koud op de Madeleine. Lange afdaling richting Annecy. Derde dag richting Jura, Col de la Faucille, prachtig zicht op MontBlanc! Vierde dag Jura, golvend, lekker parcours, prachtig landschap. Vijfde dag al gauw de Grand Ballon, helemaal stuk, niet vooruit te branden, pas na 100km een beetje los.. Zesde dag NoordFrankrijk korte etappe 150km (in krap 5uur!) Zevende dag langste etappe 220km, Luxemburg, Ardennen. Het eind is in zicht, laatste stuk met Maarten Ducrot, gezellig.

En dan aankomst in Valkenburg..Een groots onthaal met duizenden mensen op de been. Ploeg voor ploeg wordt binnen gehaald. Toespraken van belangrijke mensen en een onbeschrijflijk gevoel van voldoening (en dat je voorlopig niet meer hoeft te fietsen..) Kennelijk toch een grote prestatie geleverd, zeker in financiele zin : ruim 1,1 miljoen euro opgehaald met zijn allen! (ook Marcel en Hannie bedankt)
Op de euforie van de voldoening kun je dan weer een tijdje drijven en dat is ook wel weer leuk
Maar volgend jaar toch een minder grote uitdaging denk ik

Dim van Vliet