Safari joggen

23 september 2010 | Coen

Ik ben een bosmens. Altijd al geweest. In een mooi bos leef ik op.
Zodra ik in een bos loop of fiets ben ik ook altijd sporen of beesten in welke vorm dan ook aan het zoeken.
Helaas kan ik er vanwege mijn werk hier in het mooie dordrecht(?!) niet in de buurt gaan wonen. Wat doe je dan?. Ik ga er zo nu en dan met de auto naar toe om daar te wandelen, fietsen of hardlopen.
Vorig jaar las ik een artikeltje over "safari joggen". Mijn aandacht werd meteen getrokken. Wat moest ik mij daar nu bij voorstellen?.


 

 Hardlopen in de beekse bergen?.
Na het lezen van het artikel kreeg ik een glimlach op mijn mond.
Echt iets voor mij dacht ik. En, dacht ik, dat ga ik doen.
Maar ja. Vorig jaar is er uiteindelijk niets van gekomen.
Spontaan moest ik er een paar dagen geleden opeens weer aan denken. Niet meer uitstellen dacht ik en heb meteen een datum geprikt en een afspraak gemaakt om dit jaar wel te gaan safari joggen.
Maar wat is safari joggen nou zal je onderhand denken.
Safari joggen is niets meer dan met een gids joggend door het bos gaan en wild spotten.
Velen zullen nu gaan lachen maar voor iemand die van bos, wilde edelherten en dat soort fratsen houd is het een aanrader ooit te gaan safari joggen.
Je kan kiezen om bij zonsopgang of bij zonsondergang het bos in te gaan. Wij, Peter van de Graaf en ik zijn tijdens de zonsondergang gegaan. We moesten ons om 18.00 in Arnhem melden en zijn vervolgens met de gids een stuk het bos ingereden naar het vertrekpunt.
Na een korte inleiding vertrokken we. De te joggen afstand zou ongeveer 15 a 16 kilometer worden. Ook afhankelijk van de hoeveelheid wildspot. We hadden er zin in en de gids zeer zeker ook. Het was een liefhebber en had echt oog voor het wild en de natuur.
Is ook wel handig in dit geval natuurlijk.
Wat konden we allemaal tegenkomen?.
Ze noemen het de "big five" van de veluwe. Wilde zwijnen, dassen, reeën, damherten en natuurlijk het edelhert.
Behalve de waanzinnig mooie natuur hebben we de zwijnen, damherten, edelherten met zijn imposant grote gewei en een vosje gezien.
Peter en ik vonden het allebei een leuke ervaring. Lekker hardlopen in het mooiste bos van ons land en nog mooi wild zien ook.
Lopen over de veluwe met zijn mooie heide tijdens zonsondergang na een mooie zonnige dag is voor mij in ieder geval één van de mooiste dingen die er is.
Ik vond het waanzinnig maar ook nog spannend ook.

Voor meer info : www.safari joggen.nl. Ik ga weer mee hoor.

Gr Ron Schop.