Even voorstellen Rem de Tender

1 november 2011 |

Na een periode van zo tien jaar weg te zijn geweest bij de Triathlon Vereniging Dordrecht ben ik gevraagd om trainingen te gaan verzorgen en dat met eigenlijk veel plezier. Voor een aantal leden ben ik dus bekend maar voor de meeste TVD-ers niet.


 In de afgelopen twee jaar heb ik vanwege werk maar ook zeker vanwege onze tweeling gekozen om geen trainingen te verzorgen. Met hoge uitzondering heb ik bij andere verenigingen een gasttraining of instructie avond verzorgt. In de tussenliggende periode heb ik trainingen verzorgd voor de reddingsbrigade Dordrecht dit is een geheel andere taak van de zwemsport. Waarbij het lid zijn van de brigade meer betekend dan alleen zwemmen.

De sporten waar ik altijd mee bezig ben geweest zijn, zwemmen en waterpolo. In het eerste begin bij SCOM een vereniging in Hoogvliet (o.a. in het zwembad de Papegaai wat inmiddels voor de twee keer is afgebrand). Na het behalen van het zesde zwemdiploma kon ik daar kiezen tussen hockeyen, tennis, waterpolo of wedstrijdzwemmen. Na wat rond gezworven te hebben binnen de vereniging had ik vrij snel in de gaten dat ik het wedstrijdzwemmen wel leuk vond; niet de reguliere wedstrijden maar met name de langebaanwedstrijden. Een van de stunts was om, op de 400 m1 te beginnen met een 100 m1, onder de minuut, terwijl dit op een gewone wedstrijd domweg niet ging. Ook zwom in het Haringvliet over en deed ik een poging om het IJsselmeer over te steken, helaas moest ik deze laatste tocht na 7 km staken.

Bij SCOM ben ik begonnen met het helpen bij de les voor zwemdiploma’s, het aanleren van borst- en rugcrawl bij toen zwemvaardigheid 1. Na het behalen van benodigde trainers diploma’s zwemmen (A & B). Ben ik zelfstandig trainingen gaan verzorgen bij ZPC (Zwem en Poloclub Charlois). Na deze vereniging heb ik een aantal jaren training gegeven aan de Wiekslag in Alblasserdam. Echter ik had ook een behoorlijk zware blessure op gelopen bij het waterpoloën en het vele trainen (met name een te groot verzet bij het wielrennen) hebben het stoppen bespoedigd.

Vanaf de tijd dat ik gestopt ben met zwemmen ben ik bezig gegaan met kanoën. Het is ooit heel onschuldig begonnen op de Bernisse (toen) zo’n beetje thuis, het eindigde in het bevaren van de Yukon in Alaska, en de Stikine in Canada British Columbia/Alaska. Op de zomer avonden zijn Désirée en ik nu te vinden op het Wantij of de mooie delen van de Dordse Biesbosch. Deze natuur lijkt niet op de ongerepte natuur die wij vinden bij onze huskysafaries in midden Finland en activiteit die voor komend jaar in februari op de planning staat.

De andere watersport die we samen bedrijven is zeilen, we hebben een boot in Bruinisse liggen waar we als het even kan mee zeilen op het Grevelingenmeer of andere Zeeuwse wateren. In de weekenden en de zomervakantie zijn bijna altijd aan het zeilen. En dat doen we de laatste jaren met onze tweeling Tjomme en Aaike (bijna zeven) die inmiddels op weg gaan met hun eigen zeilsloep. Verder maak ik samen met Désirée met grote regelmaat maken wij de dansvloer onveilig.

Naast mijn hobby’s ben ik dagelijks werkzaam bij het openbaar vervoer in Rotterdam (RET NV). Ik heb mij daar bezig gehouden met de realisatie van de duurzaamste remise Beverwaard. Daarnaast is mijn aandachtsveld tunnelveiligheid ik ben vooral bezig met het aanbrengen van installaties en organiseer met enige regelmaat serieuze branden. Dat laatste is een beetje vreemde de meeste van ons willen brand bestrijden ik maak ze bewust maar dan wel gecontroleerd, een baan die soms (zeer) veel tijd vraagt en onregelmatig werktijden kent.

Tot slot, als je vragen, opmerkingen of adviezen hebt of wil krijgen dan hoor ik die graag voor of na de training of is het schrijven van een e-mailt aan(remdetender@concepts) mogelijk.


Rem de Tender