zwemloop Bodegraven

13 maart 2011 |

zondag 13 maart was het weer zover: de eerste zwemloop van 2011. Dat betekent dat het triathlonseizoen steeds dichterbij komt en om alvast de specifieke onderdelen te oefenen en de resterende tijd naar het echte werk te overbruggen doe ik een aantal zwemloopjes.

Rond 08.00uur meld ik me in zwembad De Kuil te Bodegraven. in 35 minuten naar Bodegraven gereden met weinig verkeer op de weg, dus netjes op tijd vertrokken. In Bodegraven was bijna iedereen nog in de slaapstand, behalve bij het plaatselijke zwembad, waar een 100-tal mensen aanwezig zijn verdeeld over deelnemers, vrijwilligers en publiek!
Inschrijven, omkleden, warmlopen en naar het zwembad, dat was het plan de campagne. Echter bij het omkleden kom ik erachter dat ik geen trisuit of zwembroek in mijn tas heb zitten. Tas omdraaien, maar nee echt niet bij me. Gelukkig is er een vriendelijke meneer met bril en snor die een zwembroek te leen heeft. Ik heb ook wel geluk, hoor!
Geleende zwembroek aan en spullen klaarzetten in het parc fermee. Het gangetje wat van het zwembad naar de douches loopt, doet dienst als parc fermee. Kortom met ongeveer 65 andere deelnemers je spullen klaarzetten op 6 vierkante meter is voor een zwemloop voldoende. Daarna nog even een gedeelte van het loopparcours verkend en een korte warming-up, trainingsbroek en jasje uit en in mijn geleende zwembroek op naar de start.
Met een echte ouderwetse ballenknijper zwem ik een pr op de 500m, namelijk (op eigen klok gemeten) 8min25sec. Tijdens het zwemmen zo lang mogelijk in de voeten gelegen/gezwommen en maar 1 keer een tik tegen het hoofd gehad, dus tevreden klim ik uit het bad en ga op weg naar de wissel. Deze duurt iets langer, omdat ik nu een extra handeling moet doen, namelijk een t-shirt aantrekken i.p.v. alleen schoenen en loopband, maar veel andere keus heb ik ook weer niet, want het vooruitzicht om in je natte, blote barst rond te lopen in ontwakend Bodegraven om 09uur 's ochtends is zowel voor jezelf als voor de medemens ook niet het meest plezante.
Op het heen en weerparcours loop ik met een looptijd van 19min naar een eindtijd van 28:32. Mijn tijd is een 5de plek waard in de eindrangschikking.
Na afloop bedank ik de vriendelijke meneer voor het lenen van zijn zwembroek. Tevreden en met een tas vol wijze lessen vertrek ik weer naar huis. Op weg naar de volgende zwemloop, omdat ze ook gewoon erg leuk zijn om te doen!!! 

 

Albert de Vries