Hamburg triathlon 17-7-2011

18 september 2011 |

Seksshops & Strakke pakjes, 

  

Onze clubgenoot uit Hamburg en mijn TransAlp maatje van vorig jaar Robin de Ruiter had Hannie en mij uitgenodigd om mee te doen aan de “jedermannrennen” op de OD, die behoord bij de “Dextro Energy ITU World shampionship serie”. Hij was even vergeten dat je ons dan wel een heel weekend moet vermaken. Vrouw und kinder had die uit voorzorg ook maar weggestuurd. Het weekend begon op vrijdag zoals deze zomer wel vaker het geval is,… NAT!!! 

En de voorspellingen waren al niet veel beter.


Zaterdagochtend is het wonderbaarlijk genoeg droog en zitten daarom lekker bijtijds op de fiets om even lekker los te trappen voor morgen. ’s Middags bij de wereldtop op de OD langs het parcours gestaan. De elite zwemt, fietst en loopt meerdere rondjes door het centrum van Hamburg, leuk voor het publiek. Wel jammer dat stayeren bij het fietsen. 

 

Zondagochtend is het tegen de voorspellingen in, bijna droog!! Desondanks nemen we regenkleding mee voor in en om het parkferme. 

We nemen om 8:00u de U bahn naar de start en in 40 min staan we in het parkferme. En die is best groot hier, 4 rijen van bijna 500m aan fietsrek. Er wordt om de 10min. gestart in alfabetische volgorde, we hebben letter X, dus we mogen lekker laat starten. 

De eerste 150 van de 3.200 deelnemers zijn vanmorgen om 7:00 uur weg geschoten!! 

Om 10:30 moeten we ons melden bij de voorstart. Hierna loop je door naar het startponton. 

De minuten worden netjes afgeteld tot je mag starten. 

Om 10:45 ligt iedereen van onze serie in het water. Het startvak is heel breed, en je moet een starttouw vasthouden. Best handig! 

De speaker memoreert nog aan onze kinky goudkleurige badmutsen wat met luid gejuich door ons beantwoord wordt. 

 

 

10:50 Na de zwemstart lig ik gelijk goed vooraan in de groep. Hannie gaat ook best aardig, ook al had ze wat zwemmers in de buurt die wel heel erg graag lichamelijk contact zochten. 

Het zwemmen vindt ook midden in de stad plaats, in de “Binnen Alster”. Het is een makkelijk heen en weer parcours met duidelijke oriëntatiepunten. Heen een brug, en terug de toren van het stadhuis. De laatste 100m zwemmen is echt fantastisch 

De trappen aan het water zitten bomvol met supporters. 

Op naar het parc ferme………. 

 

11:15 Zo dat is een aardig stukje rennnen zeg! 

Al lopend trek ik het bovendeel van mijn wetsuit uit, bij de fiets aangekomen probeer ik het onderste deel uit te trekken. Dat gaat best lastig nu want al het water is er uit gelopen. 

Helemaal door het parc ferme naar de fietsstart. 

Het fietsen is ook een heen en weer parcours door de wijk “St. Pauli” met het nodige hoogte verschil, en een klein ommetje de “Reeperbahn” op. Daar fiets je dan in een half nat strak triathlon pak  door de roze buurt van Hamburg. 

Echt gaaf!!! 

Omdat veel Eroclubs beplakt zijn met een soort van spiegelfolie zie je, je zelf best vaak rijden. 

Het eerste en laatste deel gaan door een tunnel, alvast de schoenen uit en naar de wissel. 

 

12:25 Weer door het immense park fermee. Je zou er moe van worden!!! Loopschoenen aan en op naar de finish. Het parcours gaat voor een groot deel langs een park aan het binnen meer. 

De finish is op de “Rathhausmarkt” en daar staan wat tribunes zeg,.. en ze zitten nog vol ook!! 

Komt vast omdat de elite dames zo moeten starten.  

 

13:10 Net voor de finish staat Robin ons aan te moedigen, dat geeft en kick en ik pers er nog een sprintje uit. 

Na de wedstrijd komen we nog wat Nederlandse toppers tegen o.a (Jan van Berkel) die ons zonder kapsones te woord staat, en ook geïnteresseerd is in onze prestaties. 

Rachel Klamer komen we al warmlopend tegen, we wensen haar wat overdreven succes, wat ze beantwoord met een hele brede glimlach. 

 

 

Alle drie zijn we dik tevreden en kijken terug op een MEGA Triathlon, echt een super organisatie. 

Ook weer een aanrader!!  

De MC Donalds was ook blij met 3 uitgehongerde TVD’ers, we hebben daar gevreten voor een man of 6. 

 

Op maandag nog even uitgefietst en wat geslenterd door de binnenstad en snel terug naar Nederland want vrijdag vertrekken we naar Texel voor de triathlon op dat mooie Waddeneiland. 

 

Marcel