Mijn eerste triathlon

22 augustus 2011 |

Zaterdag 20 augustus was het dan zover. Mijn eerste triathlon!! Na maanden van trainen en rustig opbouwen voelde het de laatste 2 weken steeds beter!! Ik geloof dat ik er klaar voor ben. Afgelopen woensdag nog een laatste verkenningstocht rond de Binnenmaas gedaan, dus het moet goed komen.Voorbereiding

 Mooi weer, joepie!!
Rond half 10 zit de fiets in de auto, is de tas ingepakt en zijn we op weg naar de Binnenmaas. Daar aangekomen rustig inschrijven met Ron, Peter, Mark en Aafke. We hebben tijd genoeg dus doen alles rustig aan. Rustig de fiets op zijn plek zetten en de spullen klaarleggen. De zenuwen beginnen nu wel te komen.....
Nog 1 dilemma, wel of geen wetsuit met zwemmen??? Mijn gevoel gevolgd, toch maar niet aan, zo koud kan het niet zijn.

Om half 12 starten de heren, meteen erna moeten wij te water. Helaas liggen we ruim 10 minuten af te koelen, we moeten wachten tot alle mannen uit het water zijn..... Had ik nu maar wel mijn wetsuit aangedaan. En dan ineens, een startschot. Oh jee, we zijn vertrokken......
Het zwemmen gaat lekker, goed parcours en lekker water. Na 9.30 min kom ik eruit. Iets wat duizelig met het aantrekken van mijn fietsschoenen maar het gaat best aardig. Op weg door het parc fermee naar de start voor het fietsen. Ik ken de omgeving dus weet waar ik ongeveer ben (best fijn want mijn teller deed het niet). Fietsen gaat ook prima, volgens mij heeft het fietsen in de vakantie toch echt geholpen. Na het fietsen weer door het hele parc fermee en gauw de schoenen wisselen!! Dit gaat erg goed. Maar dan.... komt het lopen..... Dit valt erg tegen, helemaal in het begin waarbij je meteen in een stuk niemandsland loopt... ik wordt aan alle kanten ingehaald. Gelukkig staan er allemaal supporters aan het einde van de eerste ronde. Ron loopt zelfs een stukje met mij mee, super!! Hij zegt "als je zo door loopt wordt je clubkampioen op de 8e bij de dames".... ik zit in een soort concentratie dus zeg: "dat zou helemaal hilarisch zijn, kan me niet voorstellen"........ Ron keert om en ik ga op weg naar mijn laatste ronde. Ik heb redelijk last van de hitte en mijn tempo gaat achteruit, maar dan als ik de laatste bocht doorkom..... ik zie in de verte de letters FINISH, ze worden steeds groter en groter. En dan is daar eindelijk de finish. Wow, dat ging best goed!!

's Avonds tijdens de TVD BBQ inderdaad een prijs als clubkampioen op de 8e bij de dames, hoe motiverend is dat!!!??

En alhoewel een prijs natuurlijk leuk is, is de manier waarop ik de afgelopen maanden heb ervaren veel belangrijker. Ik heb op sportief gebied erg veel geduld moeten hebben en alles langzaam op moeten bouwen. Via deze weg wil ik iedereen van TVD bedanken voor de manier waarop jullie mij hebben ondersteund en opgenomen binnen de vereniging. Voor mij kan hier geen prijs tegenop. Ik voel me welkom en in mijn waarde gelaten, iets waar veel andere verenigingen nog wat van kunnen leren!! Bedankt!!!

Sportieve Groetjes,
Miranda Moolenaar