Abu Dhabi Triathlon 2012

22 maart 2012 |

Hoe het begon:
Geachte heer vd Burgt,
Ik zou graag een zeer luxe kamer ***** willen reserveren voor week 9 (25-feb. tot 5-maart).
Met vriendelijk groet, De heer Bezemer

Geachte heer Bezemer,
Voor deze periode hebben wij alleen nog de suite beschikbaar, welke aangeboden wordt inclusief ontbijt en is voorzien van 2x niet bepaald king size single beds, badkamer met ligbad, inbouwkast vol stinkende fietsspullen van de eigenaar, strijkplank en fietskoffer.
Tevens staan de lobby met televisie voorzien van 832 arabische kanalen, balkon, zwembad, jacuzzi, gym met spinningbikes en loopbanden (u kunt dus uw volledige triathlon binnenshuis afwerken) tot uw beschikking.










Lekker water!!

Ook auto met chauffeur, reisleider, trainingspartner en fotograaf zijn in de avonduren en weekenden beschikbaar.
Graag maken we u erop attent dat de weekend dagen hier de vrijdag en zaterdag betreffen.
Vervoer naar de startlocatie van de triathlon is inbegrepen. Terug van Abu Dhabi naar Dubai kunt u per fiets doen teneinde de verzuurde spieren wat los te werken.
Kind regards, IHC Parts & Services Middle East, Aarnoud van de Burgt



Hoe het eindigde:
Abu Dhabi
3-3-2012 7:15h
Das niet zo mooi, rijden we net voor Abu Dhabi de file in en we moeten om 8:00h starten. Wat doe je in zo’n moment. Spring je de auto uit en probeer je aan de andere kant van de snelweg een taxi te pakken of blijf je vol goede hoop zitten. Aarnoud stelt ons gerust en om 7:40 rijden we voorbij het ongeluk wat de file heeft veroorzaakt, en om 7:50 rennen we de wissel zone binnen om onze “droge kledingzak” weg te hangen. Deze komt bij de zakjes voor het fietsen en lopen.

De start is gelukkig en half uur uitgesteld en om 8:30 klinkt de starttoetert. We zwemmen 1,5km in het heldere water van de Perzische golf, gaaf hoor!! We vonden het niet nodig om wetsuits mee te nemen en voor de watertemperatuur (22C) is dat ook niet nodig. Na het zwemmen even afspoelen, en we krijgen water aangereikt door spontane Arabische dames in een Abaya (Jurk die vrouwen daar dragen) en de omkleedtent in. Er is er een voor vrouwen en een voor mannen. Dit omdat openbare naaktheid verboden is.

De aerohelmen hebben we i.v.m. met de warmte ook maar thuis gelaten. Het fietsen voelt gelijk goed. Het parcours gaat via 35km snelweg van Abu Dhabi richting het Yas Marina F1 racecircuit en weer terug. Deze weg is over de volle lengte in het midden afgezet met pionnen!! Met een lekker windje in de rug vliegen de kilometers voorbij, om de 10km staat een verzorgingspost met hele enthousiaste vrijwilligers. Na +/- 37km draaien we het fantastische F1 racecircuit op. Wat een mooie ervaring!!! afgelopen week ook al 60km gefietst door de woestijn met een stop in de Oase Bab Al Shams en ’s avonds een keer getraind onder kunstlicht op het racecircuit van Dubai.

De terugweg is wat zwaarder. Dit omdat er toch wel een stevig briesje staat. Hat parcours is zo goed als vlak en het asfalt is super strak. De enige obstakels zijn een paar flinke bruggen. De grootste, die te vergelijken is met de “Van Brienenoordbrug” moet 4x genomen worden. Zeker met wind tegen gaat daar toch wel veel energie in zitten. Na +/- 80km bij het keerpunt in Abu Dhabi staan heel veel toeschouwers. Op naar het laatste keerpunt van het fietsparcours, deze hebben ze voor de lol net achter de grote brug neer gelegd. Na de laatste klim in volle vaart naar beneden richting de wisselszone.

De wisselzone ziet er super uit over de hele oppervlakte ligt mooi rood tapijt. Het begint trouwens al behoorlijk warm te worden en de 100km fietsen zit toch wel in de beentjes. Om de 2km staat gelukkig een post met drank en koude sponsjes. Het loopparcours loopt over de Corniche boulevard over een schiereiland richting de immense vlag van de Emiraten. De vlag geeft ook min of meer het keer punt aan. Het lopen gaat niet zo hard maar de gewenste finish tijden zijn binnen bereik. Het is nu gewoon heet en er dienen zich ook wat lichte kramp verschijnselen aan…. Even doorbijten nog.

Met de finish in zicht nog even genieten van het laatste deel van de wedstrijd. Moe maar voldaan krijgen we van miss Abu Dhabi een van de mooiste medailles ooit, en kunnen we ons tegoed doen aan een heerlijk buffet.

Al met al een bijzondere ervaring, zeker om in deze cultuur en in maart met dit weer te kunnen sporten.

Bijzondere dank gaat uit naar Aarnoud voor zijn gastvrijheid en zijn slechte grappen.

Statistieken Abu Dhabi Triathlon.
3 afstanden
3-200-20, 300 deelnemers
1,5-100-10, 700 deelnemers
750-50-5, 500 deelnemers

Ideaal triathlon weer:
Zon maar wel wat vochtig.
Temperatuur, Lucht 28C, Water 22C.
Windkracht 2 t/m 4

Afgelopen week hebben we behalve gesport ook genoten van.
Diverse Beachclubs
Burj Khalifa, hoogste toren ter wereld
Ballon vlucht over de woestijn. (Wel jammer van de mist)
Atlantis Waterpretpark
Atlantis Aquarium
Burj Al Arab het mooie 7* hotel in Dubai
De immense Shopping malls in Dubai
The Dubai fontein, Echt waanzinnig mooi!