UT TEAM TRIATHLON 2012

13 juni 2012 |

Oom Donald (Marcel) moet eerst even zijn neefjes op halen. Als eerste is Kwak (Remi) aan de beurt. Daarna worden Kwik (Albert) en Kwek(Coen) met hen spullen in de auto gemoffeld. De reis gaat naar het verre oosten.


Donald, Kwak, Kwik en Kwek

Oom Donald (Marcel) moet eerst even zijn neefjes op halen. Als eerste is Kwak (Remi) aan de beurt. Daarna worden Kwik (Albert) en Kwek(Coen) met hen spullen in de auto gemoffeld. De reis gaat naar het verre oosten. Na een uur of twee sturen komen we aan in Enschede. We mogen overnachten bij Roadrunner, een maatje van Kwak. Roadrunner blijkt niet erg ruim behuisd te zijn maar na wat passen en meten wordt Oom Donald naar de gang verwezen. Kwik, Kwek en Kwak vallen na een biertje in de stad gebroederlijk naast elkaar in slaap.

Na een korte nacht en een snel ontbijt op naar de campus van Universiteit Twente, daar waar de Team Triathlon plaats gaat vinden.’s Morgens staat een individuele 16e triathlon op het programma. De tijden van de vier teamleden worden op geteld bij de 8e triathlon die ’s middags in teamverband afgelegd moet worden.

Kwek mag als eerste starten in het 25m bad met 7 smalle banen. Na iedere baan schuif je een baantje op en na 175 m mag je dan het water uit. Er wordt om de 10sec gestart, wat er voor zorgt dat je best voor je plekje moet knokken.
De teamleden starten +/- 10min na elkaar zodat je geen profijt van elkaar kan hebben bij het fietsen. Na Kwik en Kwak is Oom Donald aan de buurt.(Die per abuis door zijn lange haar ook wel als Katrien Duck aan gezien wordt) Na een zonnige start is het nu bewolkt en is het nog behoorlijk fris. Zeker bij het fietsen slaan de ledematen blauw uit. Gelukkig is het maar 8km! Het bochtige parcours en de kou zorgen ervoor dat het lastig ritme zoeken is. Na twee rondjes de fiets af en een power rondje van 2km rennen.

Na de ochtend sessie staat de familie Duck er goed voor , 11e van de 55 teams. Met Kwik, Kwek en Kwak worden plannen gesmeed om in de middag sessie nog wat plekken te pakken. Nu wordt er gestart om de 8min. Na wat onderlinge hulp komen we alle vier gelijktijdig uit het water. Op volle vaart met vier man door de wisselzone. Kop over kop proberen we de 5 rondjes van 4km op de fiets af te werken. Het blijkt best lastig om op dit bochtige parcours goed in formatie te blijven. Zeker op het moment dat we een ander team moeten inhalen. De teams blijven dan een beetje in elkaar haken. Volle bak er overheen dan maar. Nog een ronde, hier en daar begint de vermoeidheid toe te slaan het overnemen gaat mindervlot en de formatie is moeilijker te houden.

Net na de wisselzone schiet bij het lopen de kuit van Kwek in de kramp. Kwik, Kwak en Oom Donald besluiten om Kwek achter te laten, de tijd van de 3e atleet telt tenslotte. Na de eerste van de drie rondes sluit Kwek weer aan en wordt het tempo opgeschroefd. Wat tot gevolg heeft dat we afscheid moeten nemen van Kwak. In de laatste loopronde is het behoorlijk afzien. Kwik, Kwek en Oom Donald komen gezamenlijk over de finish gesprint, met op een kleine afstand de breed grijnzende Kwak.

Het blijkt dat we als 11 zijn geëindigd. Na afloop nog even de finish mee gepikt van de Eredivisie triathlon teams. Al met al en spectaculaire sportdag die afgesloten wordt met een heerlijk diner bij de grote M.

Zoals het hoort na een partijtje worden Kwik,Kwek en Kwak netjes thuis gebracht.

Oom Donald,