Nigeria

1 juli 2012 |

Beste TVDers,

Helaas zal aan mijn lidmaatschap binnenkort een einde komen want:
over 10 weken is het zover!! Dan vertrekken wij voor 2 jaar naar Nigeria. We hebben via VSO Nederland een baan aangenomen bij ESSPIN, een lokale ontwikkelingshulporganisatie die zich inzet voor de verbetering van het onderwijs in Nigeria.


Mijn nieuwe schoolklas??

Al jaren is het onze droom om in het buitenland te werken en daarbij iets te doen aan de slechte onderwijs omstandigheden in ontwikkelingslanden. Al twee keer eerder ben ik afgereisd naar Gambia om daar te helpen met het opknappen van een schooltje.
In Nigeria zal ik mij bezig gaan houden met het opzetten van het rekenonderwijs in Kwara State. Ik zal mij voornamelijk bezig gaan houden met het opleiden en ondersteunen van de lokale leerkrachten. Op dit moment bezitten zij over te weinig kennis om de leerlingen voldoende les op niveau te kunnen geven.
Daarnaast willen wij proberen om een kleinschalig project op te zetten voor verstandelijk gehandicapte kinderen. Mogelijk in de vorm van sportstimulering en zelfredzaamheid.

Natuurlijk zal de uitdaging van ons "nieuwe leven" niet alleen liggen in het werk, maar ook in het opbouwen van een leven buiten het werk. Zo heb ik op dit moment nog geen enkel idee over de mogelijkheden om te sporten. Zowel de omgeving als de temperatuur zal heel anders zijn dan hier. Ik zal waarschijnlijk op zoek moeten naar een nieuwe vorm van sport!!

De voorbereiding van ons avontuur vergt erg veel tijd, zo moeten wij deelnemen aan verschillende trainingsweekenden en ook het aanvragen van het werkvisum kost erg veel tijd. Toch hoop ik voor mijn vertrek nog aan enkele trainingen deel te nemen!

Via deze weg wilde ik iedereen van TVD alvast bedanken voor de gezellige jaren!! Ik heb mij altijd erg welkom gevoeld binnen de vereniging en hoop dat jullie na mij nog vele nieuwe leden mogen verwelkomen binnen de vereniging.

Tijdens ons avontuur houden wij een website bij waarop al onze ervaringen te lezen zullen zijn. Mocht je geïnteresseerd zijn kijk dan eens op www.mirandaenstefan.nl Ook zal hier binnenkort informatie te vinden zijn over de manier waarop ons project te steunen is.

Ik wens iedereen voor de rest van het seizoen veel sportiviteit en gezelligheid en wie weet tot ziens!!!

Lieve groetjes Miranda Moolenaar