Van Britney naar Bradly....en terug

16 februari 2013 |

12 jan 2013 Luchthaven van Gran Canaria.
Ze schrijdt half slaperig de trap van vlucht HV661 af. Het zonlicht,de heerlijke temperatuur en de geur van het Atlantische eiland komen haar tegemoet. Ze is gelijk een stukje fitter. In de minibus naar het hotel worden alle flyers van de airport in vollevaart door genomen.
Het wordt een heerlijke week!


XL Pooool Gran Canaria

Aangekomen in het gigantische hotel in Maspalomas loopt ze wat verdwaasd rond...wat groot en wat een luxe. Dat het groot is blijkt de dagen erna, onze prinses verdwaald regelmatig en met Siz aan haar zijde komt ze steeds op nieuwe plekken.

De eerste meters op de mooie witte Cannondale racefiets zijn wat onwennig maar op de eerste serieuze klim komt haar klimtalent naar boven. Met een mooie cadans, stil bovenlijf en een glimlach van kijk mij eens gaan komt ze boven op de eerste col. De vergelijking met Bradly Wiggens is snel gemaakt, zeker in dat zwart blauwe teneu en haar helder witte huid.

De dagen daarna is ze niet te stoppen, de ene klim wordt nog sneller op gereden dan de andere. Onze Bradley leert om op het wiel te rijden en sommige dalen denderen we kop over kop naar beneden. Een wel verdiende rustdag wordt ook in volle vaart genoten. Eerst even in het neo zwemmen in ons frisse 100m bad. Daarna een strand / duin wandeling naar het 5km verder opgelegen Playa del Ingles. Hier nog even shoppen en lekker genieten op de boulevard van de zonsondergang.

De laatste twee dagen gaan we op pad op de MTB. Maar niet voordat we hebben zitten smullen van het immens grote ontbijtbuffet. Al dat gravel en stenen blijkt onze Bradly toch wat minder te liggen. Met en hier en daar een knikkend knietje wordt de mooie tocht afgesloten met een heerlijke lunch en een duik in de oceaan.

De laatstse dag is net iets te veel voor onze Bradly. Na 10km klimmen is de pijp leeg, Britney keert om en gaat lekker zonder zonnebrand op het strand liggen.

Au, Adios en tot volgend jaar!