UT Triathlon 2013

7 juni 2013 |

Het is zaterdag 10 mei, De dag waarop Appie (Albert de Vries), Coen, Remi en Marcel van het TVD eerste divisie team de afgelopen periode naar toegeleefd hebben. Na de mooie ervaring van vorig jaar kon het dit jaar niet uitblijven dat dit DE OPENING van het Triathlon-seizoen 2013 zou worden.


begin van de 5km lopen, het TVD-team compleet

De opzet is het zelfde als vorig, jaar ’s morgens legt iedere deelnemer afzonderlijk een korte triathlon af (175m,8km,2km). De vier tijden worden bij elkaar opgeteld en bepalen ook de startvolgorde in de middagserie. Op de 1/8e(475m, 19km, 5km) triathlon, de middagserie, start ieder team van vier personen gezamenlijk en is het zaak met minimaal drie atleten te finishen.

De ochtendserie gaat voorspoedig en ondanks de lichte regen en de kou zijn we net zo snel of sneller dan vorig jaar. Remi is met een minuut verschil opmerkelijk sneller dan de vorige editie. Doordat het zo’n korte afstand is en alles nagenoeg op volle snelheid wordt afgelegd heb ik behoorlijk last van zware benen en brandende longen na afloop. Gelukkig staan we op een mooie 13e plek van de 70 teams, waardoor we nog wat kunnen herstellen omdat laat mogen starten.

In de tijd tussen de ochtend en de middagserie leggen we onze spullen klaar in de wisselzone, eten en drinken wat, lezen we een krantje en bepalen we de tactiek voor de 1/8e. Omdat men regen heeft opgegeven zijn we uit voorzorg naar binnen gegaan, waar we in de kantine in dezelfde hoek hangen als twee Groningse teams. Erg gezellig! De voorspelling komt redelijk uit. Na afloop blijkt dat door de regen en de kou vier atleten behandeld moesten worden omdat ze onderkoeld zijn. Wij mogen om drie uur starten en het begint zowaar droog te worden. Onze zwemtactiek komt goed uit. Coen en Appie volgen Remi en ik spartel er een beetje achteraan. De laatste 100m haal ik hun in en gezamenlijk sprinten we naar onze fietsen toe.

Hier hebben we echt goed op getraind. De afgelopen weken zijn we op zoek geweest naar een gelijkwaardige ronde waar we volle bak in formatie konden rijden. Op het industrieterrein de Dortsche Kil II zullen de weinige aanwezigen wel vreemd op gekeken hebben toen er opeens zo’n mooi TVD treintje langs kwam denderen.

Appie en ik wisselen iedere halve ronde van koppositie en Coen en Remi proberen aan te haken. Het mag dan gestopt zijn met regenen maar het wegdek is nog zeiknat wat het bochten rijden best lastig maakt en op de rechte stukken veel spray geeft van je voorganger. We halen diverse teams in en hebben behoorlijk veel last als sommige van deze teams eerst een tijdje achter ons blijven rijden en vervolgens ons weer in proberen te halen. Erg laf en lastig. Desondanks blijkt dat er vier van de vijf ronden in exact dezelfde tijd gereden zijn. Appie neemt de laatste ronde voor zijn rekening omdat hij erg veel last heeft van een loopblessure.

Door de kou heeft Remi nog maar weinig of geen gevoel in zijn voeten en komt in de wisselzone niet erg makkelijk in zijn loopschoenen. Appie loopt de eerste 500m nog mee richting de eerste doorkomst bij de finish, vanaf hier lopen we nog 3 rondes. Remi neemt het eerste rondje voor zijn rekening. Daarna proberen we elkaar zoveel mogelijk uit de wind te houden en geven we elkaar waar nodig een duwtje in de rug. De laatste ronde halen we alles uit de kast en finishen op een 12e plek in de middagserie. Helaas net niet genoeg om en plekje op te schuiven in het klassement.

’s Avonds heerlijk gegeten bij een Texaan om daarna lekker te pitten in ons mooie appartement in Bad Boekelo.
Marcel Bezemer