1e divisie Sprint triathlon en Team relay Weert

10 juni 2013 |

Na de Sprint triathlon van zojuist staat nu de eerste team-relay voor het Dare2Tri / TVD team op het programma. En dat is best spannend.
We staan nu 15e van de 31 teams en proberen dat vast te houden of een sprongetje naar voren te maken.


Marcel "Turbo" Bezemer op het fietsparcours

Een team relay is een estafette van 4 atleten die een hele korte triathlon afwerken. In Weert zwemmen, fietsen en lopen we: 4x 200m, 6km, 1km.

Omdat Marcel de snelste zwemmer is en niet bang is van een tikkie links of rechts heeft Appie (onze teamcaptain) hem als eerste geplaatst. Hij mag alvast even in het water gaan liggen voor de start. Gelukkig is het water door het fantastische voorjaar al lekker warm: 15graden, volgens de organisatie. Bij een riool-uitgang gemeten, zeker...!

Er volgt een uitleg met zoiets als, bij de eerste toeter eerst rustig opzwemmen naar de boei en dan gaat de tweede toeter voor het echte startsignaal. Marcel denkt, vol gas bij de eerste toeter om als eerste bij de startboei te zijn. Dat blijkt aardig te werken. Hij komt ongeveer als 6e het water uit. Blijft bij het fietsen ongeveer op dezelfde plek en loopt zich naar een 3e plek met de hete adem van veel andere teams in onze nek.

Remi staat al klaar om aangetikt te worden. Hij heeft net al even warm gefietst op de Tacx om de beentjes even los te draaien van de inspanning van eerder deze middag. Het TVD-team heeft als enige een Tacx staan, en wij vermoeden dat bij de tweede relay (1 september in Enschede) dit seizoen meer Tacxen aanwezig zijn, dit gezien de blikken van de andere teams.

Na een klein stukje rennen duikt Remi van het ponton om zijn 200 meter af te werken. Appie, Wim Derks en Monique (de vrouw van Michael) staan hem flink aan te moedigen. Dat gaat erg goed hier in Weert, alle onderdelen liggen compact naast elkaar en zijn goed te volgen.

Remi zet alles op alles en tikt, rond plek 8, Michael aan. Met een oude wijvensprongetje gaat onze held te water. Waardoor het zwembrilletje nog wel op zijn plek zit en een ander team voorbij gevlogen komt. Na het fietsen op naar Michaels sterkste onderdeel. Eerst even afstappen. Best bijzonder….afremmen op je achterwerk!

Michael legt zijn sprint over 1km af en tikt Coen aan. Coen gaat met een ferme duik te water. De jury (Appie) waardeert deze duik met een 10! Jammer genoeg staat zijn roer niet goed afgesteld. De supporters proberen het nog recht te schreeuwen, maar dat maakt weinig indruk. Coen heeft het best naar zijn zin in het water dus iedere meter extra is mooi meegenomen. Jammer dat hij bij het fietsen nog geen gebruik kan maken van zijn Isaac bouwpakket (zie verslag Almere). De laatste km staan heel veel teams de laatste atleet van hun team aan te moedigen, ons team is goed vertegenwoordigd en Coen perst alles uit de kast en komt op een mooie 12e plek over de finish. Waardoor we nu 14e staan in het 1e divisie klassement.

Dat hakt er best in zo´n triathlonmiddag!! Met het team nog een paar kippetjes, koeien e.d. verorbert in het`Bruine paard`en op naar de OD-afstand in Almere volgende week.

Team TVD,