De Speld

1 oktober 2014 |

Hoi clubgenoten,

Marcel heeft De Speld aan mij doorgegeven. Aangezien ik niet zo’n schrijver ben, heeft het even geduurd, maar hier is dan het lang verwachte stukje van mij.
Ik zal me even voor stellen voor diegenen die mij nog niet kennen.
Ik ben Redmer Bultema ben 42 jaar en woon met mijn gezin in Alblasserdam.


Zo’n 25 jaar geleden ben ik begonnen met triathlon. Mijn broer Harry en ik gingen mee met mijn vader, die toen al lid was van de TVD. Een aantal jaren heb ik het rustiger aan gedaan, maar het begon toch weer te kriebelen.
Vorig jaar zou ik al gaan meedoen met de 1e Divisie. Maar door een val met mijn MTB heb ik heel de zomer aan de kant gestaan. Afgelopen winter ben ik weer begonnen met zwemmen, hoewel dat met mijn schouderblessure zeer lastig was. Na de winter weer geprobeerd, om mijn conditie op pijl te krijgen, waarna ik mij heb aangemeld bij de vereniging voor de 1e divisiewedstrijden. Na wat testwedstrijdjes kreeg ik te horen dat ik mee mocht doen. Ik heb mij toen in geschreven voor de 5 wedstrijden van de 1e Divisie. Dit waren Teamtriathlon Enschede, Stayer Sprint Triathlon Almere, OD Triathlon Oud Gastel, Sprint Triathlon Utrecht& OD Triathlon Maastricht.

De eerste wedstrijd Teamtriathlon Enschede hebben we gedaan met Marcel Bezemer, Michael Raaimakers, Albert de Vries en mijn persoontje. Dit was een zeer leuke wedstrijd. Goed geregeld daar en bij ons ging het ook heel goed. Na een dag lang hard sporten waren we 8e geworden. Hier waren we zeer blij mee.

De tweede wedstrijd die op het programma stond was Stayer Sprint Triathlon Almere. Dit hebben wij in de samenstelling gedaan Michael Raaimakers, Albert de Vries, Remi Boon en ik.
Na het zwemmen moesten we over de dijk heen en weer fietsen. Dit mochten we doen met stayeren. Na het fietsen kregen we nog twee zware looprondjes voorgeschoteld. Dit ging namelijk ook stukken door het zand. Nadat iedereen zijn uiterste best had gedaan en veilig over de finish was gekomen, kregen wij te horen dat we 17de waren geworden.

De derde wedstrijd was een OD Triathlon in Oud Gastel. Ook deze wedstrijd stonden wij weer met 4 man aan de start. Marcel Bezemer, Albert de Vries, Coen van der Kamp en ik. We wisten dat dit een zware wedstrijd zou worden. Dit bleek ook wel; na afloop was iedereen gesloopt, niet alleen door de warmte maar ook door de afstand. Ik had van mij zelf verwacht (gehoopt) dat ik wat harder zou lopen, maar doordat ik vrij veel had gegeven met fietsen ging het lopen wat minder. Moest ook een stuk wandelen door kramp . Maar nadat wij allemaal uitgeteld over de finish zijn gekomen, horen we er dat we 19de zijn geworden. Wat zeker niet slecht was omdat wij het allemaal wat moeilijk hadden tijdens deze wedstrijd.
Wedstrijd vier stond op ons programma: Sprint Triathlon Utrecht. Met Marcel Bezemer, Leo de Bruijn, Albert de Vries en mijzelf gingen we van start. Het tempo lag hoog, mede omdat het een sprinttriathlon was. Maar ook hier hebben wij ons van onze beste kant laten zien. We waren zeker in onze element, want nadat wij hier weer zonder kleerscheuren of gele kaarten over de finish zijn gekomen, blijkt dat wij de 14de plaats hadden ingenomen.
Voor mij en menig TVD’er stond ook het WK Binnenmaas op het programma. Voor de TVD betekent dit de clubkampioenschappen. Hier stond een kwart triathlon op het programma. Nadat wij zijn weggeschoten door de starter kom ik samen met Marcel en met Leo vlak achter ons uit het water. Nadat Marcel en ik samen in de rondte hebben gefietst en Leo het gaatje net niet dicht kan krijgen, gaan we aan het lopen beginnen. Marcel heeft een iets snellere wissel dan ik, maar ik haal Marcel al snel in. Nadat ik het eerste rondje van de 4 heb volbracht, zie ik dat het gaatje wat groter is geworden. Ik merk dat ik het het laatste rondje wel heel zwaar ga krijgen, maar het gat is nu wel groot genoeg op Marcel. Leo zit daar weer een stuk achter. Als ik over de finish ben en weet dat ik clubkampioen ben geworden word ik door heel veel publiek gefeliciteerd. Ook langs de kant waren er veel aanmoedigingen en aan het einde bij de finish. Als Marcel ook over de finish is, krijg ik gelijk een hand van hem, wat ik zeer waardeerde. Maar nu blijkt dat hij toch wel heel veel last heeft gehad van een oude blessure; zijn achillespezen. Hierdoor heeft hij niet echt partij kunnen geven met lopen. Nadat Leo ook over de finish is, drinken we nog wat en praten honderduit over onze wedstrijd. Dan komt ook Judith Janszen over de finish. Zij is bij de vrouwen clubkampioen geworden. Wat een hele mooie prestatie is, omdat dit - naar wat ik later heb begrepen - haar eerste kwart triathlon is. Helaas kan ik niet naar de afsluitende barbecue van de TVD, waar ik in principe gehuldigd zou worden. Dit wordt later ruimschoots goed gemaakt blijkt later.
Nu hebben we nog 1 wedstrijd op het programma staan. OD Triathlon Maastricht. Dit blijkt voor veel mensen binnen onze vereniging een lastige te zijn. Want de mensen die eigenlijk hier opgesteld moeten worden (omdat we heel graag in de 1e Divisie willen blijven) haken een voor een af. Doordat Marcel (die nog steeds last heeft van zijn achillespezen) toch gaat starten en wij Irvin van der Waal zover hebben gekregen om mee te doen staan we met Marcel, Leo, Irvin en mijzelf aan de start. Na een wat rommelige wedstrijd - de organisatie was niet echt op orde in Maastricht - komen we als 14de over de streep. Dit blijkt genoeg te zijn om volgend jaar weer in de 1e Divisie te mogen starten. Na de 5 wedstrijden zijn we 13de in totaal geworden.
Ik moet zeggen dat ik het met de wedstrijden heel gezellig heb gehad, zowel voor als na de wedstrijden. De ene keer zijn we met ze allen in een hotel wezen overnachten, de andere keer in een huisje wat echt super gezellig is geweest. Voor de start van Maastricht komt onze voorzitter Erik ook nog even langs, om nog een lekker rondje door Limburg te fietsen (hij heeft nog een hele triathlon op zijn programma staan) en om zijn vriendin aan te moedigen en om mij te huldigen  .
Voor mij zit het seizoen er weer op. Ik hoop dat ik volgend jaar weer mee mag en kan doen.
Iedereen die zijn steentje heeft bij gedragen om deze prestatie voor elkaar te krijgen, wil ik bij deze bedanken. Zowel voor de gezelligheid als voor de prestatie. Tevens wil ik graag De Speld doorgeven aan Judith Janszen. Omdat ik erg benieuwd ben naar haar eerste triathlon ervaring en wat zij van plan is in de toekomst.
Iedereen die nog een triathlon moet doen succes en voor de rest iedereen een goede winter om nog sterker te worden. Tot volgend triathlon seizoen.

Redmer Bultema