1e Divisie Duin Triathlon Almere

7 juni 2015 | Coen

“Start binnen 30 seconden van af nu” klinkt door de speakers. Het is muis stil……. de drone met camera hoor je voorbij zoeven en het water klotst rustig op het strandje. Startsein!! Volle bak het water in en hopen dat we geen averij op lopen. Het eerste rak is +/- 300m de haven uit het IJmeer op, er staan vrij hoge korte golven. Al klotsend en stuiterend draaien we het twee de rak op, 150m pal wind tegen, nog meer knokken en ritme proberen te zoeken. Het laatste deel is met wind mee en gaat lekker snel. Redmer en Marcel komen redelijk voorin het water uit, voor Albert en Dirk was dit overleven en gaan nu plekken goed maken.

Marcel kan net de aansluiting vinden bij een groepje wat zich na T1 vormt. Redmer wordt de berm in gefietst door een atleet die probeert al rijdend zijn schoenen aan te trekken en mist net de aansluiting. Albert en Dirk zitten achter de grotere groepen en proberen op zich zelf of door samenwerking met andere atleten een weg naar voren te vechten. Marcel maakt een tactische fout en mist zijn groepje na het eerste van drie keerpunten en wordt later op gepikt door het groepje van Redmer. Albert heeft toch zware beentjes over gehouden na zijn succesvolle debuut op de halve triathlon vorig weekend en Dirk komt op stoom en rijdt van groepje naar groepje naar voren.

Na een snelle wissel loopt Marcel net voor Redmer T2 uit het zware loop parcours op. Er zit per ronde van 2,5km een stuk van 500m op en neer over een zanderige stuk in. Albert heeft het zwaar maar loopt een degelijke 5km. Dirk gaat per wedstrijd sneller lopen en perst er nog een eindsprint uit. Ieder van ons heeft een aardige strijd moeten leveren voor zijn plek. Al met al een dynamische wedstrijd wat resulteert in een mooie 15e plek voor Team TVD.

Onze supporters Judith en Hannie hebben er een flinke fiets (puzzel)tocht vanuit Dordrecht op zitten en zijn net op tijd om lekker in het zonnetje de lunch mee te pikken. Dirk en Marcel vonden een Triathlon blijkbaar niet genoeg en zijn nog naar huis gefietst.

Dat was weer een mooie sportdag!
Team TVD.

P.S. Volgende 1e Divisie wedstrijd is de OD in Oud Gastel op 27 juni. (Redmer, Dirk, Thomas & Marc)