Nieuwe website

26 juli 2015 | Coen

Apetrots presenteer ik hierbij de nieuwe Triathlonvereniging Dordrecht-website!

Het TVD-bestuur heeft mij benaderd voor het maken van een nieuwe site. De vorige site had nogal hoge vaste kosten. Dus een goedkoper alternatief was prioriteit. Ik vond de oude site ook slecht toegankelijk en had direct al wat ideeën over inhoud en functionaliteit.

Het uitgangspunt voor de nieuwe site is een medium waar leden over hun sportavonturen kunnen vertellen. Het is misschien cliché maar deze website is vooral voor én door leden. Ik hoop dat wie-wat-waars en uitslagen weer volop doorgeven zullen worden. Dat kan nu zeer eenvoudig via een webformulier. Doorgegeven informatie staat direct op de site zonder tussenkomst van een beheerder.

Ook nieuwsberichten zijn door leden via een webformulier te plaatsen. Deze nieuwsberichten worden ook direct gepubliceerd. Neem bij het plaatsen van nieuwsberichten wel de gulden regel in acht: Behandel anderen zoals je door hen behandeld wilt worden. Plaats geen kwetsende teksten.

Voor het doorgeven van wie-wat-waar, uitslagen, aanmaken van evenementen en wedstrijden en het plaatsen van nieuwsberichten heb je een account nodig. Ook zwemtesten zullen aan dit account gekoppeld worden. Maak daarom een account aan.

Nog wat technische weetjes (voor nerds):

  • De server nemen we af bij Transip.nl. Dit is een Blade Virtual Private Server X1 (jaarlijkse kosten 127,-).
  • De frontend is gemaakt met Twitter Bootstrap, mobile first en responsive aanpak. Dit betekend dat de website geoptimaliseerd is voor kleine schermen en zich aanpast aan grotere schermen.
  • De website is geschreven in Python en Django. Python is een programmeertaal die begin jaren '90 ontworpen en ontwikkeld werd door Guido van Rossum, destijds verbonden aan het Centrum voor Wiskunde en Informatica in Amsterdam.
  • De websitecode is free en open source. Iedereen mag de code gebruiken. https://github.com/allcaps/tvdordrecht.nl 
  • Het plaatje bij dit artikel is Octocat (combinatie van octopus en kat) en de mascotte van GitHub.