Marcel Bezemer 2e op NK LD in sub 10u race

15 september 2015 | Marcello

IJzer smeden als het heet is!

De vorm na de TransAlp etapperace begin juli was zo goed dat ik het gevoel had daar wat mee te moeten. De Aronamen die voor eind juli in de agenda stond in Italië is door een sleutelbeenbreuk van zwager en triatleet Paul uitgesteld naar volgend jaar. En geïnspireerd door eerdere TVD prestaties en de goede organisatie, bleef de zoektocht al snel steken bij de LD Almere.  Best kort dag met nog 5 weken te gaan.

4k Zwemmen, geen punt. 180k Fietsen, uitdaging, maar moet lukken. 42k lopen, das wel even een dingetje. Om blessures te voorkomen loop ik namelijk niet zoveel. Gemiddeld 5km per week is niet echt veel. Eerst thuis een rondje van 13k zonder problemen gelopen. En op de valreep in kunnen schrijven voor de halve in Klazienaveen. Perfect.. 3 weken voor Almere een halve triathlon als training, pik ik gelijk een halve marathon mee. Hele leuke wedstrijd trouwens!

Na Klazienaveen gelukkig geen last van blessures, dan toch maar inschrijven voor de hele! Met een tijd uit 2007 van 10:45u altijd het idee gehad dat het sneller moet kunnen. Na wat natte vinger rekenwerk kom ik uit op 9:45u. Mooi streven toch!

D Day. Zwemmen ging zoals verwacht zonder problemen. Na een goed uur de fiets op. Alles onder controle, eten(vloeibare voeding), hartslag, cadans & moraal zijn goed in orde. 2e ronde van 90k valt wel wat zwaarder maar nog mooi op schema. De overgang naar het lopen is moeizamer dan verwacht. De stijfheid van de fietsspieren gaat langzaam weg, net als de mooie snelheid die ik loop. Gelukkig een tempootje lager wel heel lang vast kunnen houden.

Blijkt op 14k voor de finish dat ik 1e loop in de 45+ cat. Of ik even harder wil gaan lopen want de nummer 2 komt er aan. Dat ging dus even niet…. Bovenlijf niks aan het handje, eten en drinken gaat volgens strak regime, alleen die benen he! Of ze zijn gevoelloos, en als er dan gevoel in zit zijn ze heel zwaar en de gewrichten en voeten doen pijn. Maar… aan iedere dag komt een eind!

Na 9:45u draai ik de laatste bocht door en jog genietend richting de finish. Met de 2e plek op het NK H45 als bonus!

Team en trainingsmaatjes bedankt voor jullie support en inspiratie!

Marcel