Het Debuut

12 juni 2016 | Emiel

Maanden voorbereiding, geleefd als een olympische sporter, geslapen in een zuurstoftentje en vandaag was daar eindelijk Het Debuut op de 1/8 triatlon in Terheijden. 

Vanuit mijn tentje eerst goed ontbeten en een laatste check op de checklist. Heb ik echt alles ingepakt? Eenmaal ter plaatse goed opgevangen door Ronald, mijn begeleider, die nog wat laatste tips gaf. Alles netjes klaargelegd voor de wissels en als laatste mijn wetsuit aangetrokken (zit de rits achter..ja gelukkig wel) en op naar de start. Aangemoedigd door mijn familie gleed ik soepeltjes de Mark in en om 10:15 klonk het startschot. Rustig van start gegaan en met mijn blik op de boei gericht gingen de 1e 250 meter lekker ontspannen. Met fietsen hadden wij op bochten geoefend maar niet met het zwemmen en ik vloog dus bijna de bocht uit zo het riet in. Coördinatie is voor verbetering vatbaar zullen we maar zeggen. Mijn fiets stond aan het begin van de wisselzone dus ik kon hem makkelijk vinden. Het was een mooi fietsparcours met brede wegen en een ruime u-bocht ;). Af en toe een lichtend zoemend geluid van een tijdritfietsje die voorbij kwam waarbij aanhaken van hele korte duur was. Aan het begin van de loopronde gaf Irvin nog wat wijze woorden door vooral ontspannen te lopen en dat zorgde ervoor dat het afsluitende onderdeel goed werd afgesloten. Met een vooraf ingeschatte eindtijd van 1:15 / 1:30 was ik erg blij met de eindtijd van 1:22:23.

Ik heb mijzelf In de 1e week van 2016 aangesloten bij TVD zonder enige zwem- en fietservaring. Doel was om mijn algehele conditie te verbeteren en meer afwisseling in de sportdisciplines. De opbouw van de trainingen en het enthousiasme van de teamleden en trainers bevalt mij zeer goed en ik ga weer volle bak om de volgende uitdaging aan te gaan. Op naar Hawaii !

Een superleuke ervaring!

Emiel