"het team is zo sterk als de opgetelde som van alle individuele krachten"

13 juni 2016 | Albert

een dikke minuut na 13:00uur kom ik over de finish. Achter mij komt Sander binnen gerend en zoekt het tapijt op om zijn blaar en lichaam de broodnodige rust te geven. Redmer staat bij het hek uit te hijgen, nadat hij de einsprint om plek 17 heeft gewonnen. Daarnaast zie ik Emil staan, die al redelijk bij zijn positieven is. Vervolgens kijk ik om ons heen in het finishterrein en zie dat er minimaal 2 andere teams met 3 atleten binnen zijn.

Na wat uithijgen, op adem komen, elkaar verzorgen met drinken, fruit en zoute snackstengels, lopen we richting de wisselzone. Het plan is simpel en als volgt: spullen pakken, naar de massagetafel, douchen en dan op de terugweg naar Dordrecht ergens bij de “M’ een hapje eten.

13.27uur: ik zeg tegen Emil, Redmer en Sander dat we wel even moeten wachten op de prijsuitreiking, want dat is wel netjes en wie weet hebben we wellicht prijs. De overige nemen me niet helemaal serieus, er wordt enigszins lacherig op gereageerd. Redmer: “ik ga alvast naar de massage”.

13.29uur: de omroeper deelt mede: Willen de volgende teams naar de prijsuitreiking komen: Edo Sports, Ferro Mosae en TV Dordrecht.  Aafke, die als top-supporter mee is, rent achter Redmer aan, die al bijna uit de wisselzone is gecheckt en stuurt hem naar het podium op het finish-terrein.

13.39uur: Daar staan we dan te stralen op het podium met een bloemetje voor het thuisfront! Zie de foto’s voor het bewijs. Verrast, superblij, maar bovenal dik verdiend, want in de breedte als team super sterk gepresteerd. Een stabiele, soepel werkende ketting waar een ieder vandaag zijn aandeel in had !

Nadat we als helden zijn ontvangen bij de massage, al waar een enkele dame een bloemetje krijgt voor bewezen massage-diensten, gaan we richting de douche. Uiteraard werd ook deze dag in TVD divisie-triathlon-stijl afgesloten met een herstelmaaltijd bij de “M”!

Tot de volgende “TV Dordrecht 2e divisie triathlon on the road”