IRONMAN Mallorca 2016

29 september 2016 | Marcello

Irvin en Erik hadden zich al ingeschreven en ik dacht. Das een mooie afsluiter van het 2016 seizoen. Niet wetende dat ik na het ongeluk op trainingsstage in Nice dit voorjaar  voortdurend op het randje heb gezeten qua (over)belasting.  Deelname was lang onzeker. Erik is 5 weken voor dit evenement van zijn fiets gereden. Gevolg een zware schouderblessure die normaal gezien niet op tijd hersteld zou zijn.

Gelukkig was Irvin wel fit. Konden we die in ieder geval gaan aanmoedigen. Blijkt dat Hans de man van onze Marian en zwager van Irvin dusdanig verzwakt is door kanker, dat hij komt te overlijden een week voor de wedstrijd. Begrijpelijk dat Irvin en Laura niet afreizen en Marian ondersteunen in deze zware tijd.

Mallorca,  De schouder van Erik is zowaar voldoende genezen om te starten, en met mijn bilblessure moet het ook lukken. Om 7:30u staan we met 2000 andere atleten aan de start. Het zwemmen is heerlijk, in het heldere zeewater zie je zelfs vissen zwemmen. Het fietsparcours is fantastisch de eerste 110k glooiend en daarna een leuke klim met dito afdaling. In de loop van de middag begint het te onweren en hard te regenen,  geen droge draad meer aan ons lijf! De marathon blijft een eind en ik kan me niet voorstellen ooit nog eens een marathon te lopen.

Maar ook aan deze dag komt een eind en we halen alle twee de finish! Dat is fijn natuurlijk maar gezond en vrolijk door het leven stappen is veel belangrijker.

Marcel