KNALLE ALS EEN MALLE part 3

28 juni 2017 | Albert

Afgelopen zaterdag was te Oud Gastel weer het jaarlijkse triathlon-sportfestijn. Persoonlijk vind ik dit 1 van de leukste wedstrijden in het jaar o.a. met de niet gebruikelijk 1/3e afstand en 's middags de trio-triathlon en niet te vergeten de vrijwilligers en organisatie. Elk jaar zetten ze een mooi evenement, waar ook vele TVD'ers aan deelnemen.

Uiteraard was de 2e divisie Zuid ook weer aanwezig voor hun 3e wedstrijd in deze spannende competitie.

Als teamcaptain was ik vandaag zelf weer eens actief, namelijk op de 1/3 triathlon, die trouwens onder Nieuwkoopse omstandigheden (niet als het mooi weer is 😉) werd afgelegd door de deelnemers. Ik was hierdoor niet in staat om mijn gebruikelijke rituelen/taken als teamcaptain te voldoen op de wedstrijddag voor ons TVD-team. Echter Sander was ruim van tevoren gebrieft en heeft deze verantwoordelijke taak op zich genomen. Aangezien ik de jongens allemaal netjes met startnummers, fietsnummers en badmutsen heb gezien, liep alles neem ik aan gesmeerd.

Nadat ik klaar was met mijn eigen wedstrijd, ben ik bij Dianthe, die aanwezig was als jurylid, in transitionzone 2 gaan staan. Toen de eerste atleten van de 2e divisie eraan kwamen, werd ik meteen dol enthousiast, want Tijmen kwam als 2e binnen en verliet de wisselzone ook in die positie. Sander zat daar kort achter in een groepje voor posities 5 t/m 12 en daarna kwam een grote groep binnen met Redmer daarbij. Dennis kwam rond plek 50 de wisselzone binnen. Kortom de TVD'ers zaten goed gepositioneerd. Snelle, vlotte wissels en knallen voor het looponderdeel. 

Daarna begon het zenuwslopende wachten (ongeveer 15min), tot ze weer terug kwamen lopen via de Veerkensweg. Met de aanmoedigingen van de teamcaptain en dichterbij de finish van andere TVD-supporters werden de eindsprintjes getrokken en nog een paar posities (terug)gewonnen. Helaas was Tijmen door hamstringklachten niet in staat om zijn mooie positie te behouden. Daar en tegen waren Sander en Redmer (ondanks eerder in de week opgelopen voetblessure, die echter liefdevol behandeld was door zijn vrouw en zo goed als genezen) in een goede vorm en nestelde zich op de posities 11 en 17.  Dennis finishte op 53e positie en gaf zelf aan weinig last te hebben gehad van de 1/2 in Luxemburg de week daarvoor.

Kortom de schade werd vandaag beperkt. In de daguitslag: 6e en in de tussenstand staan we nu 4e. Echter in de tussenstand is het razend spannend geworden, want de eerste 4 teams staan dicht bij elkaar en maken allemaal nog kans op promotie.

zaterdag 15 juli om 18:15uur aan de Willem Alexander Roeibaan te Rotterdam is de volgende wedstrijd. Deze wedstrijd gaat over de Sprint-afstand en dit is een STAYERwedstrijd. Kortom ander spelletje, andere tactiek, nieuwe kansen: KNALLE ALS EEN MALLE be continued