Cuijk

3 juli 2017 | Wanda

Zaterdag begon het al. Banden oppompen, tas gereed maken. Isotone drank, gekregen van voedingsdeskundige Eline (Medplus) uitgeprobeerd. Via social media en vooral de dames app maken we elkaar extra gek in onze kop. Zoe haar eerste. We leven allemaal met haar en Natasja mee. Brenda en Ellen maken prachtig uitziende pannenkoeken. Goed idee. Zondag is het zover. Fietsendrager plus fiets optassen. Succes kus van Edwin en gaan. De rit naar Cuijk was een crime. Ik ben nog niet gewend om zelf lange stukken te rijden. Mezelf flink tegen de wangen meppen, raam open en door. Eenmaal aangekomen begon Zoe al aan haar wedstrijd. Naast een hyper Natasja en haar gezin kon ik de start meemaken. Daarna meteen mijn spullen aan. Bij het zwemmen wist ik en anderen nog niet goed hoe of wat. Linksom de boeien. Er zaten veel schoolzwemmers in het water. Een paar kleine minuten raakte ik even in paniek. Rustige lange slagen maken. Dat werkt. Op een paar niet meewerkende sokken na, ging de wissel soepel. Dan het fietsen. Er was een man in oranje shirt, die mij steeds inhaalde en ik hem. Dat blijft wel een ding, die stayer regel. Wanneer je ingehaald wordt, tempo afnemen. Je bent er in je hoofd wel strategisch ook mee bezig. Het sturen ging ook steeds beter. Ik durfde zelfs in mijn stuur te hangen in de bochten. Het lopen was pittig. Ik had er geen idee van hoelang de route was. Hoever ik nog omhoog moest. Ik heb het weer gehaald. De omgeving was echt mooi. Genoten weer.