Triathlon Klazienaveen

19 juli 2017 | Erik V

Afgelopen vrijdag vertrokken naar het mooie Drenthe om op zondag deel te nemen aan de halve triathlon van Klazienaveen. Een leuke toegankelijke dorpstriathlon met best een serieus deelnemersveld. Het zwemmen is in een smal kanaal, het fietsen grotendeels in het buitengebied en het lopen rondom de kern van Klazienaveen.

Het zwemmen was eenvoudig; met een touringcar naar de start en terug zwemmen. Het was wel dringen bij de start maar na het "startschot" was er snel voldoende ruimte. Tevreden over het zwemonderdeel.

Het fietsen was pittig. Vier rondjes van ongeveer 23 km door het Drenthse landschap. De elementen, zoals Hannie dat altijd zegt, waren er ook weer goed vertegenwoordigd. In rondje drie moest ik vanwege de harde wind opeens weer denken aan de triathlon in Almere van een paar jaar geleden. Ik mag niet klagen over het fietsen, tevreden.

Het is altijd de vraag hoe je van de fiets afkomt. Deze keer was ik gelukkig nog soepel genoeg om mijn schoenen makkelijk aan te krijgen. Dat is wel eens anders geweest. De eerste twee ronden lopen waren relatief eenvoudig, enigszins met de rem erop. De ronden die daarna kwamen gingen wat minder eenvoudig. Ik heb waarschijnlijk toch iets te hard gefietst. Besloten om de wedstrijd rustig uit te lopen en vooral niet te forceren.

Voor nu lekker herstellen en verder voorbereiden voor de Ironman in Zweden over precies één maand. Ik heb er zin in!

Triathlon Klazienaveen bedankt!