Ironman 70.3 Luxemburg 18 juni 2017

6 juli 2017 | Fenna

Op zondag 18 juni hebben we met een hele groep TVD-ers meegedaan aan de halve Ironman in Luxemburg; maar liefst 8 man! Michael, Wietse, Dennis, Redmer, Leo, Jef, WIm (relay) en Fenna deden mee.

Het was een mooie en vooral warme dag (28 gr), maar ondanks de warmte heeft iedereen het goed gedaan.

Het zwemmen is een lus in de Moezel; deze was dit jaar bijzonder rustig (bijna geen stroming) en door de rolling start geen wasmachine-perikelen, waardoor je je eigen tempo kan zwemmen. Het fietsparcours is eerst 40 km vlak knallen langs de Moezel, en daarna klimmend door de heuvels tussen de wijnranken en boerengebied, stukje door Frankrijk en via Schengen weer terug Luxemburg in. Het loopdeel is ook langs de boulevard in Remich langs de Moezel en bestaat uit 4 rondes, waardoor je iedereen tegenkomt; erg mooie wedstrijd!

Vooral Wietse heeft een mijlpaal gehaald; na een periode met gekwakkel is dit een heel bijzondere en knappe prestatie van onze looptrainer; super gedaan! Michael was heel snel en werd 4e in zijn leeftijdsgroep, ook een klein feestje waard. Jef heeft ondanks zijn blessure toch kunnen lopen, Wim heeft de realy gedaan met zijn 2 meiden Monique en Anne. Dennis was vliegensvlug en is helemaal in vorm voor zijn eerste hele Ironman in Frankfurt op 8 juli a.s. Leo en Redmer waren met de Spijkenisse-clan en hadden t naar hun zin. Voor mijzelf ook een nieuw PR ten opzichte van vorige edities en daar was ik erg blij mee.

De avond hebben we gezellig afgesloten in een pizzeria in Saarburg... (zie foto).

Uitslagen; zie http://eu.ironman.com/triathlon/events/emea/ironman-70.3/luxembourg/results.aspx?race#axzz4m2hmF7ki