Zwemloop Gouderak: Geen idee !

12 augustus 2017 | Albert

Afgelopen vrijdagavond te Gouderak werd er een zwemloop georganiseerd door Goudasport. afgelopen week konden we ons via een mailtje aanmelden. Er werdt door de organisator Andy Koolmees enthousiast gereageerd op onze aanmelding. 

Gouderak, ligt net onder de rook van Gouda. Is een dorp, dat 3000 inwoners telt en gelegen langs de Hollandsche Ijssel. 46 jaar geleden hebben de inwoners een buitenzwembad gebouwd met geld afkomstig uit burgerinitiatieven (loterij, braderie, sponsering, etc...). Het is een heerlijk pittoresk zwembad, degelijk gebouwd en gerenoveerd om weer mee te kunnen met de tijd. Er wordt niet alleen gezwommen in het zwembad, maar ook de plaatselijk handboogschiet-vereniging voert er zijn trainingen uit op het naastgelegen grasveld. Kortom het sportieve middelpunt van Gouderak en omgeving.

Gerbert, Björn en ikzelf hadden de weg gevonden naar dit schitterende dorpje aan de Ijssel. We hadden wel zin in een zwemloop met afwijkende afstanden (750m Z - 5km L). Uiteraard waren we er veel te vroeg, dus alvast maar inlopen. Echter we wisten van te voren niet meer dan dat om 20uur de start was en dat we onze eigen badmuts moesten mee brengen, waar we zelf wel de kleur van mochten bepalen.  Het exacte programma, parcours was ons niet bekend. Op onze vragen: hoe laten starten we? starten alle series te gelijk? hoe gaat het loopparcours? waar is de wisselzone? kregen we steeds een consequent antwoord van de vrijwilligers: GEEN IDEE (dat horen we nog).

Uiteindelijk kwam het allemaal goed. We zijn wat verwend met hoe heden ten dage zwemlopen worden georganiseerd en informatie wordt verstrekt via webiste of social media. Het kan ook nog steeds op de jaren 80-manier: 1 iemand weet alles, de rest niets, en 5min voor tijd wordt iedereen gebrieft zowel deelnemers als vrijwilligers en is het ook duidelijk en ga je aan de slag. Eigenlijk een kwestie van onthaasten !

kortom super leuke invulling van een zomer vrijdagavond en absoluut voor volgend jaar een zwemloop om naar uit te kijken. Mooie omgeving met lopen. Zwembad met 1 kant een open zijde, waar je dus niet een kantelkeerpunt kan maken en moet improviseren om daar snel te keren. Zo zie je maar weer dat de triahtlonsport ook een tactische sport is !

Gerbert pakte de 1e plaats, Björn was 2e en Albert werd 6e. Geen prijsuitreiking, geen uitslagenlijst, Kortom: PUUR VOOR DE EER !