Divisie aftrap in Arnhem

30 april 2018 | Dennis

Na veel voorbereiding was daar dan eindelijk de start van het divisie seizoen. Al vroeg onderweg, maar dat mocht de pret niet drukken. 

De dag zou pas echt beginnen wanneer net iets over half 10 het startschot zou worden gegeven. Het 4e divisie team was goed voorbereid en zeker met torpedo Richel op kop in het zwembad zou het zwemonderdeel een peulenschil zijn.

Het uitdagende fietsparcours met aardig wat klimwerk werd zorgvuldig afgewerkt door goed kop over kop te rijden. Zeker in de afdaling waarnaar verluid (maar niet bevestigd) snelheden van 60km p/h zijn gemeten. Hier zat de vaart er dan ook lekker in.

Al snel werden de fietsen ingewisseld voor de hardloopschoenen, toen bleek dat ook het loopparcours een zeer uitdagend hoogte profiel had. Na T2 was daar direct een klim waar geen einde aan leek te komen. De mannen gaven alles, en iedereen kwam leeg over de finish. Na ongeveer een half uur spanning bleek zelf een podiumplek gehaald te zijn, en dat voor de 1e wedstrijd! Een beter begin van het seizoen was dan ook niet mogelijk.

Daarna waren de mannen van het 2e divisie aan de beurt. Om 12:58:45 gingen ze van start met zwemmen. Het tempo werd mooi bepaald en geleidelijk aan opgevoerd door Marcel. Na iets minder dan 7 minuten klauterde de mannen het bad uit en rennen ze naar de wisselzone. Wetsuit droppen, helmpje op, fiets pakken en richting op/afstap-balk om te beginnen aan het fietsparcours met de nodige hoogtemeters rondom het zwembad Klarenbeek te Arnhem.

De samenwerking op de fiets ging soepel (in deze opstelling 2 weken geleden alhier nog geoefend), maar op het moment dat Sander net goed opgewarmd was en zijn energie voluit wilde ontbolsteren voor het team, was daar dat geluid wat je niet wil horen: ..... "pang" ..... (klapband achter en einde race voor Sander).

Op dat moment wisten Marcel, Redmer en Albert waar ze aan toe waren: met deze 3 gaan we onze uiterste best doen om deze race zo snel als het gaat te finishen. 

De wisselzone instormen zat er vandaag voor geen enkel team in, want je moest klimmen om deze te bereiken, maar je adem en adrenaline zat zeker daar waar die normaal gesproken ook zit als je deze bereikt in de teamcompetities. Afstappen, lopen met de fiets, goed blijven uitblazen om die ademhaling iets te controleren, fiets in het rek, schoenen aan, helm af, eventueel hoofddeksel mee en door naar het loopparcours.

De "hippie, de hoofdwond en de pet" liepen de 1e ronde zo veel mogelijk in hun eigen ritme en bleven bij elkaar in de buurt, vanaf de 2e ronde had "de hoofdwond" de duwkracht van de "hippie" en de "pet" nodig om de stijgende meters te overwinnen. Met dit mooie staaltje teamwork finishte we in een tijd van 00:58:50 en eindigde daarmee op een 9e plaats (23 teams). 

Goed in de middenmoot (7 seconden verschil tussen 6 en 9), wellicht op hogere klassering gehoopt, maar nergens fouten gemaakt, het volle pond gegeven en ondanks de pech van Sander het maximale eruit gehaald.

Het seizoen is begonnen en we gaan ook dit seizoen weer KNALLE ALS EEN MALLE met de mannen/vrouwen in de 2e en 4e divisie Zuid!