Een geslaagde dag van start tot finish.

12 mei 2018 | Richard N

De afgelopen dagen waren warm, lekker warm. Op Hemelvaartsdag was het iets minder warm en daarmee heerlijk sportweer. De dag begon een beetje nat maar dat was gelukkig snel over. Voordat de eerste vrijwilligers bij Paviljoen de Viersprong aankwamen was het al droog. Al snel was het een drukte van belang. Met man en macht werden er tenten opgebouwd, een loop- en fietsparkoers uitgezet, wisselzone ingericht en lagen in het Paviljoen de startnummers klaar. Wat een dynamiek. Heerlijk om te zien en om mee te doen. Dat winnen komt wel weer een andere keer.

De parkeerbegeleiders Niels, Edgar en John zorgden ervoor dat de sporters en supporters hun auto prima konden parkeren. Zo soepel!

De start- finishbanners hangen. De begeleiders nemen hun positie op het loopparkoers in. Tijdwaarneming klaar. Het kan nu beginnen!

Om 10 uur de start van 5 km Smulbosloop. Er werd hard gelopen en maximale inzet van iedere loper.  Gezichten spraken boekdelen. Na de finish blijde gezichten en de heerlijke eierkoeken van Bakkerij de Man. Wat was er eerder? Hetzelfde voor de 10 km. Er stond op open plaatsen een harde koude wind wat voor een weggewaaide tent en bij Corine en Hannie bij de waterpost voor koude handen zorgde. Harry zorgde voor het vrolijke commentaar en onze BN-er Marian deed de medailles om. Na afloop was er voor de nummers 1, 2 & 3 een mooie prijs in onze huisstijl aangevuld met een tegoedbon van Runnersworld Dordrecht.

Tussen de Smulbosloop en de RBRBR even pauze. Niet lang. Een flink team van 12 verkeersregelaars (waaronder de jarige Frank) gaat op pad om het parkoers zo vrij mogelijk te houden voor de sporters. Er is gelukkig ook wel tijd voor een dolletje. Mario was het echt zo rustig op het kruispunt? Ook de NTB is er weer met een geweldig team officials en er zijn de motorrijders Piet, Frank en Gerrit. Uiteraard ook een team van begeleiders op het loopparkoers zodat er niet fout gelopen wordt en een verzorgingspost met verse banaan en sinaasappel. Op het aller allerlaatste moment een ontredderde wielrenster met een lekke band. Geen probleem. Redmer helpt haar en ze kan toch meedoen. Of wilde ze als duo toch alleen lopen?

De start verliep weer soepel en enthousiast begon iedereen aan zijn loop/ren uitdaging. Onder aanmoediging van vrienden, familie en vrijwilligers komt iedereen weer tot ultieme prestaties. Of het de 100ste of 1ste keer was maakte niet uit. Na een explosie van sportiviteit komt om iets over half vier de laatste deelneemster gevolgd door onze bezemfietser Marcel over de finish. Geweldig gedaan!

De hele dag is vastgelegd door onze eigen creatieve clubfotograaf Marcel. Door de verrassende foto’s zie je het soms toch weer even anders.

Nog sneller dan opgebouwd is alles weer opgeruimd en ligt het weer in de bus. Dan is het tijd voor een afsluitende maaltijd. Het is er gezellig, erg gezellig. Met zijn allen kijken we met een voldaan gevoel terug op een dag waarin we als vereniging voor bijna 400 sporters een mooi sportmoment mogelijk hebben gemaakt. Wat een geweldige groep sporters die hun vrije tijd even opofferen voor andere sporters. Dat is sportief! Ik ben trots om bij dat cluppie te horen.