triahtlonweekend Weert 2e & 4e divisie triathlon

19 juni 2018 | Albert

De TV Dordrecht heren hebben afgelopen weekend in Weert hun abonnement op de 3e plaats in het dagklassement tijdens dit seizoen van de teamcompetities in ere gehouden. Waar de afgelopen wedstrijden (Arnhem en Almere) onze toppers van het 4e divisie heren team de 3e plaats in de daguitslag steeds pakten, was het deze x de beurt aan de heren van ons 2e divisieteam.
 
Dit jaar was in Weert, voor die atleten die daar de afgelopen jaren vaker zijn geweest, weer alles net iets anders dan de jaren daarvoor. Er wordt door de organisatie toegewerkt naar het EK triathlon in 2019 .Dat betekent o.a. dat bde zwemlocatie voor alle divisies niet meer in het kanaal was, maar zoals dat de afgelopen jaren al gebruikelijk was voor de ETU-wedstrijd, in het "blauwe meertje". De naam zegt het al: mooi schoon, helder water en ja het ziet inderdaad blauw. Kortom logische naam! Bij deze zandafgraving bevond zich de start, het zwemonderdeel en transition 1. Vetgaaf om een ETU ingerichte wisselzone te betreden...Je krijgt meteen zin om te racen !
 
Michael, Redmer, Sander en Albert stonden hier zondagochtend om 10:35 uur op het strand klaar en wachtte in opperste concentratie en focus op het startsignaal.....PANG..... en weg waren ze!
Redmer en Michael waren als eersten uit het water en zaten goed gepositioneerd bij de eerste 20. Sander zat daar een 45 seconden achter en Albert volgde weer een minuut op Sander. Nu doet Albert al een tijdje aan triahtlon, maar het blijft elke x toch weer een gave gewaarwording dat je direct achter de grote meute zo duidelijke die  zuigende werking voelt tijdens het draften!
Michael en Redmer fietste in een groep van een man of 8 achter de koploper Leo Gödde aan. Die was vandaag een klasse apart, zoals Redmer zei "ik stond met hem in transition 1 en we stapten nog te gelijke tijd op de fiets, maar daarna heb ik hem niet meer gezien; hiij fietste zo hard weg" . Leo Gödde won de wedstrijd, mede en dankzij zijn sterke fietsonderdeel (1min30sec tot 1min50sec sneller dan de rest over ongeveer 17km)
Albert, had een goede wissel en zat meteen goed in zijn fietsschoenen en heeft op het aanloopstuk wel een man of 25 voorbij gereden om vervolgens in een groep van 10 atleten het fietsonderdeel over te knallen. Sander bevond zich tussen deze groepen. 
Michael en Redmer knalde in eerdere groep Transition 2 in. Michael ging zo vlot en snel dat hij als 3e in de edstrijd de wisselzone verliet en met zijn hardloopbenen de 5km ging aanpakken. Redmer zat kort achter hem en iets later volgde Sander en Albert. Als een lang lint liepen de 2e divisie atleten over het loopparcours in centrum van Weert en werd er voor elke positie gestreden.
 
Michael werd 9e, Redmer 18e, Sander 24e en Albert 26e op 1 sec van Sander, ondanks de eindsprint die hij nog uit zijn tenen wist te persen.
Na afloop stonden de 2e divisie heren, voor het 3e jaar op rij, in Weert op het podium (2017 OD-afstand 3e, 2018 OD-afstand 2e, 2019 Sprint 3e). Kortom we kunnen wel stellen dat dit onze wedstrijd en goed presteren hiero meer een feit dan toeval is ;-)
 
Een dag eerder dan de twee 2e divisieteams mocht het 4e divisieteam Heren aantreden in Weert.
Dit keer hoefden we niet heel vroeg ons bed uit, want we mochten 's middags starten. Nadeel was wel dat het tijdens de wedstrijd erg warm was, maar daar hadden alle atleten last van.
Deze wedstrijd bestond het team uit Jef, Emiel, Max, Edgar ... en niet te vergeten de ouders van Max als '5e teamlid' (onze supporters die ook een sportieve dag hebben gehad, want ze zijn helemaal van de parkeerplaats nabij de binnenstad van Weert naar het "blauwe meertje"circa 5 kilomter verderop gelopen). 
Emiel was uit voorzorg nog bij de fysio geweest en kreeg sporterstape rond de knie in ... jawel ... TVD-kleuren. 
 
Ruim op tijd en met een gezonde wedstrijdspanning stond het team aan de start met 105 andere atleten van de 4e divisie. We hadden er zin in en hoopten stiekem op wederom een goed resultaat (misschien weer een podiumplek!). Er stond namelijk weer een goed team. Dat bleek ook, want bij het zwemmen hadden we drie top 30 noteringen (Max was zelfs 2e vlak achter de nummer 1) en bij het fietsen alle vier in de top 50 (in tegenstelling tot de 2e divisie hielden de atleten van de 4e divisie zich keurig aan de regel dat er niet gestayerd mocht worden 😉). Daarna was er een fikse tegenvaller, want Max liep bij het hardlopen een vervelende blessure op aan zijn knie en kon zelfs niet verder waardoor hij uitviel (hij lag toen op plek 3 met plek 2 in het vizier). Hopelijk herstelt hij snel. 
De resterende drie teamleden renden de benen uit hun lijf (twee top 30 plaatsen en één net buiten de top 50). Na de finish was iedereen uitgeput en snakte naar water. 
 
Uiteindelijk werden we als team 9e (van 28). Een goede prestatie waar we dik tevreden over mogen zijn. 
In de tussenstand van de competitie staat het team na drie wedstrijden knap op de 4e plaats. Nog twee wedstrijden te gaan waar andere kanjers van het team zullen starten. 
 
volgende wedstrijd (de 4e van in totaal 5) is op zondag 1 juli te Nuenen over de kwartafstand.