2e divisie ronde in Almere Duin

1 juni 2018 | Dennis

Almere Duin divisie wedstrijden

Dit weekend stond de 2e ronde van de divisie wedstrijden op het programma. Ditmaal was er in Almere een heuse super sunday. Alle divisies van Nederland komend samen op 1 dag.  

Als eerste zijn de heren van het 4e divisie team aan de beurt. Met aan de startstreep René, Bas, André en Dennis.

Het zwemonderdeel van 750m lag er mooi bij, en was met ochtend temperaturen van 27 graden een verademing! Vooral René voelde zich als een vis in het water en kwam met de 1e concurrenten het water uit.

Op de fiets kwam het weer meer in de rol van een tegenstander, warmte en wind (voornamelijk van opzij) zorgt voor waaiers in deze stayer wedstrijd. Dit tactische spelletje zorgt voor een zwaar fietsonderdeel waar grote verschillen zijn gemaakt. André was dusdanig sterk op de fiets dat hij aan waaiers geen boodschap had. Hij heeft de volledige 20km nagenoeg alleen afgelegd en veel concurrentie ingehaald.

Vervolgens lopen, 3 korte rondes maken gezamenlijk 5km. De warmte speelt hier een nog grotere rol maar gelukkig stond er een verzorgingspost klaar voor wat verkoeling. Onlangs dat René de aangevers van sponsen en drank te snel af was heeft hij het hoofd koel kunnen houden en passeerde hij de finish als eerste TVDer, en als 4e atleet overall! Dennis, André en Bas volgde snel en zorgde gezamenlijk wederom voor een podium plek (3e team). In de divisie tussenstand staat het team zelfs op de 1e plek en kan er voorzichtig gedroomd worden over promotie. Al duurt het seizoen nog lang…

____________________________________________________

vanaf 13:20 was het de beurt aan Marcel, Redmer, Sander en Richard om dit tactische spelletje tot een goed einde voor TV Dordrecht in de 2e divisie Zuid te brengen.
 
De mannen waren goed gefocust en hadden er zin in. Na het zwemonderdeel en sprintend richting de wisselzone zaten  Marcel en Redmer bij elkaar in de 1e grotere groep. Sander en Richard kwamen vlak na elkaar uit het water en zaten in de groep hierachter. Dat de focus goed was laten de wisseltijden zien van Marcel, Redmer en Sander (namelijk 5e, 2e en 3e wisseltijd in T1). Richard miste net na de wisselzone de aansluiting met de groep van Sander en kwam in een kleinere groep daarachter te rijden.
 
Onder de bezielende vorm van Redmer, waren Redmer en Marcel bezig om tijdens het fietsonderdeel de hele boel naar de vaantes te rijden en door te stomen naar de kop van de wedstrijd, toen er echter door de NTB-jury roet in het eten werd gegooid.....
 
Redmer werd tot stilstand gedwongen en mede gedeeld dat hij de wedstrijd moest verlaten, omdat hij de middenlijn zou zijn gepasseerd. Deze actie was zowel wat observatie betreft onterecht (hij heeft nooit de middenlijn gepasseerd; Marcel kan dit beamen), maar ook de gevolgde procedure werd niet volgens de regels uitgevoerd. Dit is zelfs bij dit wedstrijdformat gevaarlijk voor de overige deelnemers.  Een jurylid dient namelijk te fluiten- het startnummer te noemen en een kaart te tonen. Dit is sinds 2017 de standaardprocedure van de NTB.  Ten allen tijde heeft de atleet het recht om zijn wedstrijd te voltooien (zie ITU reglement aangepast aan Nederlandse omstandigheden - versie 18.3)
 
 
Sander kwam gelukkig met een sterk fietsonderdeel nog bij de groep van Marcel terecht. Samen denderen ze vooraan in de groep de wisselzone in. Hierbij werd de fiets van Sander nog van achteren flink getoucheerd, waardoor hij met een loshangend achterwiel en ketting zijn wisselplek bereikte. Richard was helaas tijdens het fietsonderdeel uit zijn fietsgroep gewaaierd en kwam met 3,5 minuut achterstand op de groep van Marcel en Sander terug in de wisselzone.
 
Marcel en Sander liepen goed voorin meeen finishte als 12e en 16e.  Richard had in de wisselzone meteen zijn loopbenen er onder geschroefd en liep van positie 60 naar positie 42 in de daguitslag.
 
Na afloop zijn we bij de wedstrijdleider meteen verhaal gaan halen over de DSQ van Redmer. Aangezien Marcel de gehele tijd bij Redmer heeft gefietst had hij alles gezien en was hij ooggetuige á decharge. In 1e instantie werden we ook nog benadeeld in de daguitslag. Dit hebben we via een protest, wat de teamcaptain maandagavond m.h.v. de feedback van Marcel en Redmer, heeft ingediend, in ieder geval kunnen omzetten naar de huidige uitslag.  
 
Als team zijn we nu 6e geworden, maar gezien de vorm die Redmer zondag had, was een positie net voor of tussen Marcel en Sander zeer reeël geweest en dat had betekent dat we als team een 3e plek en dus podium hadden gehaald!
 
In Weert nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen en opnieuw KNALLE ALS EEN MALLE  
(zaterdag 9 juni de 4e divisie heren; zondag 10 juni de 2e divisie dames en heren)