TVD KAMPIOEN 2e divisie Zuid

20 september 2019 | Albert

Het is al weer bijna 2 weken geleden, maar beter laat dan nooit:

zondag 8 september te Westzaan (triathlonzaanstad) was de laatste wedstrijd van de teamcompetities van onze mannen in de 2e divisie Zuid. Nick, Ben, Björn en Redmer gingen vandaag weer hun beste armen en benen in zetten om weer een mooi teamresultaat te boeken.

Na een flinke wandeling van de parkeerplaats (dit was meteen de w-up voor de meeste deelnemers) kwamen we aan op het evenemententerrein/wisselzone. De ondergrond bracht af en toe herinneringen op aan elk willekeurig muziekfestival waar het een aantal dagen van te voren heeft geregend. 😉

Om 12:00uur was de start; Echter ter verassing werd deze vrij plotseling, voor zowel atleet als publiek, 3 minuten eerder gegeven. Gelukkig waren onze mannen alert en net als het hele jaar kwamen zij naar een heen-en-weertje te hebben gezwommen vooraan in het deelnemersveld uit het water.

Björn maakte een snelle wissel en daardoor zag de meegekomen TVD supporterschare: Nick, Ben en Björn als 1, 2 en 3 het fietsparcours betreden. Redmer deed zeker ook niet onverdienstelijk mee en fietste rond plek 11. Die had sowieso die dag al extra vleugels, want vierde zijn 19e trouwdag !

Terugkomend van het fietsonderdeel was het in de ietwat nauw opgezette wisselzone zo snel mogelijk je fiets stallen, loopschoenen aan en 5 km hardlopen. Nick ging als 1e het loopparcours op, met kort daarachter Ben. Bjorn en Redmer kwamen wat later op het loopparcours, maar ook nog steeds goed vooraan in de wedstrijd. Bij aanvang van het lopen, liepen alle 4 de TVD-boys in de top 15.

Uiteindelijk kwamen alle deelnemers "lopend over het water" riching de finish; Al daar werd als snel duidelijk dat de dagwinst wederom naar de TVD ging met o.a. Nick als 1e, Ben als 2e, Björn als 7e en Redmer als 25e.

na een behoorlijk lange tijd wachten (er was wat rekenwerk nodig om de nr 2 en 3 in het eindklassement te bepalen) mochten onze jongens dit schitterende seizoen vieren in stijl met extra meegebrachte champagne voor eindklassement huldiging.

Een exclusief interview bij 3athlon.nl liet daarna niet lang op zich wachten: https://www.youtube.com/watch?v=o_bPmEok3iA&t=4s

 

Dit succes is dit jaar mede mogelijk gemaakt door de actieve deelname van :

Nick van Ingen, Ben Muller, Bjorn van Vliet, Max Muller, Richard den Hollander en Redmer Bultema.

Verder dank aan de supperterscrew (o.a. de ouders en oom van Ben en Max en alle overige TVD'ers die aanwezig waren) en de teamcaptain.

 

Op naar 2020 in de 1e divisie om ook daar de strijd aan te gaan voor promotie naar de Eredivisie !