Hoe ouder, hoe gekker

23 september 2019 | Joke

Almere 2018, we stonden langs het loopparcours aan te moedigen. De onvermijdelijke vraag kwam bij ons op: Zouden wij dit ook kunnen?

Heel voorzichtig hebben we de vraag voorgelegd aan Laura en Irvin. Het antwoord was: Als je een marathon kan lopen, kun je dit ook. Fact: we hadden allebei al meerdere marathons gelopen. Dus heel vriendelijk aan Irvin gevraagd een schema voor ons te maken. Dat deed hij. 

En wat voor een schema! In één jaar een marathon, 2 kwart triathlons, twee OD’s, waarvan één in Embrun (!), een 1/8 triathlon en de Challenge Almere Middle Distance ! Tel daarbij nog bij het trainingsweekend in Valkenburg, een trainingsweek in Frankrijk, drie weken trainingsvakantie in Embrun! Kortom, we hebben gebuffeld!!! Maar het bleek een gouden schema! Geen enkele blessure en niet overtraind, al was het af en toe best moeilijk om tussen werk, familie en trainingsschema te schakelen. Gedurende het jaar merkten we dat we sterker werden.

Naarmate Almere dichterbij kwam, werd het vertrouwen in ons bij anderen ook groter, maar bij ons sloeg de twijfel juist toe! Waar we allemaal niet aan moesten denken: Fiets op vrijdag inleveren, maar waar laat je nou je helm, wat moet er in het rode tasje, wat in het blauwe, is het water niet te koud, doen we één of twee badmutsen, weet ik nou zeker dat ik genoeg voeding bij me heb, wat trek ik aan op de fiets? En elke dag nieuwe mailtjes en nieuwe berichten van CAA2019 op Facebook. Het was om gek van te worden. Gelukkig hadden we de night before een zeer ontspannend, gezellig en langdurig diner met liefhebbende TVD-ers bij een Almeerse pizzeria, waar al die facetten nog eens even fijntjes de revue passeerden;-)

Zaterdagmorgen gierden de zenuwen door ons lijf. Het was fijn dat we met Johan in het startvak stonden en dat er veel te zien was, dat gaf ons nog wat afleiding.

Na de rolling start bleek het water toch echt behoorlijk koud. Maar na de eerste meters besloten we toch maar door te zwemmen. Het zwemmen, fietsen en lopen ging bij ons allebei boven verwachting goed. En wat was het heerlijk om bij het lopen langs onze kinderen en onze trouwe supporters te lopen! Voor we er erg in hadden, waren we al bij de finish, Marian in 6:38:04 en Joke in 7:00:17. En dat terwijl we vooraf hoopten op een tijd binnen de 8 uur! We hebben de hele weg genoten! We hebben niet één keer stuk gezeten! En natuurlijk dachten we na de finish: Dit nooit meer! Maar ja, hoe gaat dat? Volgend jaar toch maar weer een keer! Met het superschema van Irvin! Bedankt Lau en Irv voor jullie hulp en steun bij ons avontuur! En alle TVD-supporters bedankt!!! Het was een schitterende dag.

En nu op weg naar de marathon van Malaga in december.