TVD2 **KAMPIOEN 4e DIVISIE**

5 september 2019 | Emiel

Na winst in Almere, Weert, Rotterdam en een 2e plek in Stein moest in Amersfoort de titel binnengehaald worden. Alhoewel de voorsprong riant was waren TZC Vahalis 3 (Tiel) en RZC (Renkum) nog geduchte concurrenten.

Marcel, Sander, Richard en Richel stonden aan de start van deze sprint wedstrijd (non-stayer) in het centrum van Amersfoort. Ze werden ondersteund door Albert, Edgar en Emiel.

Het was een massastart waarbij het zwemparcours al snel in een versmalling liep, een goede positie was belangrijk. De mannen kwamen vrijwel gelijk uit het water rondom de 15e positie. Tijdens het fietsen werd orde op zaken gesteld door de mannen en nestelden Marcel en Sander en Richard zich in de top 10. Ondertussen gaven Albert en Edgar de informatie door op welke posities zij zich bevonden. Emiel legde alles vast op de gevoelige plaat.

Tijdens het lopen nestelden Marcel en Sander zich in de top 3 en finishte als resp. 2e en 3e. Richard herstelde zich knap naar positie 7 met een 4e looptijd van de dag in deze 4e divisie. Richel finishte op een gedegen 17e plek. 

De 4e overwinning van het seizoen was een feit en dus ook het kampioenschap!

Een exclusief interview aan 3athlon is via de volgende link te bekijken : https://youtu.be/kaGmUhmiv14  

Enkele spraakmakende quotes ,,Fantastisch. Hartstikke leuk. We zagen het eerlijk gezegd wel een beetje aankomen: we hebben er veel training ingestopt en zijn heel blij met het resultaat. Volgend jaar vijf keer eerste in de 3eDivisie, dat is het doel”

 

De kampioenen werden nog even feestelijk in het zonnetje gezet tijdens het BBQ feest van de TVD later op die dag.

 

Dank aan alle supporters die zijn wezen kijken dit seizoen en dank aan de actieve deelnemers dit seizoen:

Dennis Blommendaal, Marcel Bezemer, René Verheij, Edgar Taale , Sander van der Matten, Erik Voskuil, Albert de Vries, André de Geus, Richel Driessen en Emiel van Antwerpen.

 

Sponsoren voor volgend jaar kunnen zich melden bij de penningmeester

 

En bij deze succes aan de mannen van TV Dordrecht 1 die het feest compleet kunnen maken dit jaar door Zondag 8 September in de Zaanstad kampioen van de 2e Divisie te worden.