IM 70.3 West-Friesland

4 oktober 2021 | Marcello

25-9-201 Hoorn

Wat gaaf dat het idee van onze zwager Paul werkelijkheid is geworden.

Een IRONMAN in Hoorn !!

Dus stond tante Hannie zaterdag aan de start op de IM 4:18:4 en ik op zondag de IM 70.3

Eindelijk niet absurd vroeg op voor n grote wedstrijd

Gister Hannies aangemoedigd en de fiets en loop en fietstasjes al ingecheckt.

Dus vanmorgen alleen ff naar de start toe wandelen rubberpakske aan en een beetje aftellende met overige 1200 atleten

Lekkere muziek en het speaker duo Ruud de Haan en Wim vd Broek zorgde voor de juiste sfeer bij de start.

Zwemmen de haven uit ging goed. Wel jammer dat het zo’n laffe rolling start was ;-)   Langs de indrukwekkende Hoofdtoren met nog veel publiek aan de kant het beruchte Hoornsche Hop op, de korte venijnige golven maakte het zwemmen naar de top boei wat lastig. Rustige slag aangehouden tot de wissel. Tot mijn verbazing stonden er mensen met paraplu’s aan de kant het laatste deel. Regen???

Inderdaad, ondanks de goede voorspellingen regende het toch.  In T1 memoreert Wim vd Broek dat de TVD de oudste Tri Vereniging is van NL

 

Het 1e deel op de fiets Hoorn uit was behoorlijk bochtig. Het natte wegdek maakte de eerste km’s niet makkelijk. Het volgende deel richting Hoogwoud ging beduidend sneller. Vanaf daar lekker doortrappen naar het pittoreske Medemblik.

Door de havens, lusje om kasteel Radboud  en dan via een zigzagweg richting Enkhuizen. Tempo en moraal zijn nog goed ik haal zowaar wat fietsers in die mij de eerste km’s voorbij vlogen.

Door Enkhuizen is het draaien en keren, dat gaat helaas niet anders, Wel jammer voor t gemiddelde...  En zoals het hoort op de dijk richting Hoorn, 15km pal wind tegen :-)

Gelukkig nog wat energie over om een goed tempo te kunnen blijven draaien.

 

Ondertussen is de zon doorgebroken en de interactie met het publiek in Hoorn zorgen ervoor dat ik met een brede glimlach de giagantische wisselzone in kom.

Ruud de Haan memoreert dat de TVD de oudste Tri Vereniging is van NL, sterker nog van Europa!  Schoenen en droge sokken aan, en 21km hardlopen

Hier zag ik behoorlijk tegenop. Door een blessure aan de hiel nauwelijks kunnen trainen.

Rustig vier rondjes aftellen en genieten van de mooie loopronde door de stad en het stadspark aan het water.

De voorlaatste ronde gaat al best zwaar. Nu al stijve benen en wat blaren.. In mijn laatste ronde loop ik gelukkig TVD maatje Andre Stappers en zwager Pauli achterop, dat had ik net ff nodig.

Blij met mijn prestatie , maar vooral super trots op zwager Paul dat hij dit voor elkaar heeft gekregen, jog ik het laatste stukje richting de finish

 

Wat een voorrecht om dit soort activiteiten te kunnen doen!