Podium Teamrelay TVD Dames

27 september 2021 | Hannie

Zondag 19 September: 

Teamrelay bij Palm Beach in Roermond in de opstelling 1) Isabel, 2) Rosalie, 3) Hannie en tot slot 4) Natasja :-)

 

Isabel:

Dit was onze tweede en laatste wedstrijd van dit jaar, als team. Dit keer bestond ons team uit Rosalie, Hannie, Natasja en ikzelf. Het was een hele korte afstand, namelijk 300 meter zwemmen, 7 km fietsen en 2 km hardlopen.

Als starter van ons team, begon ik aan de wedstijd. De andere teams werden voorafgaand aan de wedstrijd al een beetje zenuwachtig, door al het gejuich en het aanmoedigen van mijn mede teamleden.

Het zwemmen, mijn beste onderdeel, ging heel goed. Ik moest heel hard weg sprinten, om uit de mensen massa te komen. Na hard gezwommen te hebben, kwam ik als eerste uit het water. Hier werd ik aangemoedigd en kon ik door naar de wisselzone. Doordat ik geen wetsuit aan had, net als mijn teamleden, had ik een hele snelle wissel en kon ik snel beginnen aan het fietsonderdeel.

Het was een kort fietsonderdeel, maar de eerste plek kon ik helaas niet behouden. In de laatste kilometer werd ik ingehaald door veel snelle dames. Na weer een snelle wissel, kon ik beginnen aan het looponderdeel. Weer werd ik aangemoedigd door verschillende toeschouwers en uiteindelijk zag ik mijn zus in de verte klaarstaan. Nadat ik haar had aangetikt, kon zij beginnen aan haar race.

 

Rosalie:

Wat was dit een mooie ervaring met elkaar!

Nadat Isabel mij had aangetikt mocht ik gaan zwemmen. Dat was voor mij het makkelijkste onderdeel.

Daarna snel wisselen en de fiets op. Gelukkig werd ik best snel ingehaald en kon ik veel stayeren. Daardoor echt een lekker tempo gefietst!

Bij het lopen hoorde ik dat we 4e stonden! 4e! Ik kon het niet geloven. Dat hadden we dus kans op een podiumplek!

Ik was helemaal bek af toen ik Hannie aantikte. 

Het teamgevoel bij deze wedstrijd was super!

 

Hannie:

Na handjeklap met Rosalie snelde ik naar het water. Dolfijnend het 1e stuk afgelegd en toen het te diep was overgegaan in zwemmen. Voor het keerpunt 1 dame ingehaald. Dat scheelt toch weer een plaatsje. Toegejuicht door mijn team door naar het fietsonderdeel. Handig met loopschoenen op de fiets. Een dikke 6km kon ik niet stayeren. De laatste 500 meter wel gelukkig. Even uitrusten voor de 2km hardlopen. Een snelle wissel (dankzij mijn loopschoenen) en 2km geprobeerd tempo te houden. Moe en tevreden tikte ik Natasja aan.

 

Natasja:

Na de andere meiden het goede voorbeeld te hebben zien geven, mocht ik dan eindelijk starten. De zenuwen waren flink aanwezig maar de drive om te knallen ook. Het duurde bij het zwemmen even voordat ik mijn slag had gevonden maar daar toch 2 dames kunnen inhalen. Bij het fietsen het gat naar de andere 2 dames kunnen verkleinen en een strijdplan voor het lopen gemaakt. De eerstvolgende dame moest snel worden ingehaald en dat lukte al direct na de wisselzone. Daarna door naar de andere dame en die kon ik voor het keerpunt al inhalen. Onder de aanmoedigingen van de supporters en de TVD heren zo snel mogelijk door naar de finish om onze eerste plaats veilig te stellen! Met luid gejuich en medaille werd ik door de meiden ontvangen!

 

Na de race werd er nog flink genoten met de meiden, deden we ons tegoed aan massages (waardoor we nog een sprintje moesten doen naar de prijsuitreiking) en werd er gefeest op het hoogste podium!