Competitieverslagen 10 Juli 2021 - Heren en Dames

25 juli 2021 | Emiel

TV Dordrecht 1e Divisie heren - 2e PLAATS (auteur Albert)
Na de 3e divisie zuid heren, dames, het NK OD dames, heren en de 1e divisie dames, werd het toetje van de dag om 17:15 geserveerd: de 1e Divisie heren. 
Zonder de Muller broers (die namen deel aan het NK OD met een verdienstelijk debuut) en zonder Marijn, die helaas niet kon starten vanwege een knieblessure, kwam TV Dordrecht met naar later bleek een meer dan verdienstelijk, goede ploeg aan de start.
 
Nadat een uur tot half uur van tevoren door de weergoden nog een extra dimensie was toegevoegd aan het wedstrijdformat en deze topsportdag, werd het startschot gegeven voor de dubbele supersprint. De mannen mochten eerst 375 meter zwemmen, wisselen naar de fiets voor 2 ronden fietsen rondom de WA-roeibaan om daarna te wisselen naar 2,5 km lopen om vervolgens weer het water in te duiken en deze afstanden nogmaals achter elkaar af te leggen.
De wedstrijd ontwikkelde zich meteen gunstig met 2 man (Sem en Erik-Simon) in de kopgroep van 11 atleten. Bryan die zonder zwembril zwom (was van zijn hoofd getrapt bij de eerste zwemmeters) diende meteen zijn specialiteit fietsen volledig te benutten om naar voren op te schuiven in het deelnemersveld. Björn lag ook goed, totdat kramp in de kuiten bij de eerste wissel van fietsen naar lopen hem te machtig werd om meteen door te kunnen lopen. Onder aanmoediging van Ben, Max, Marijn, Sam en Albert streden de mannen voor elke plaats. Direct na afloop heerst al een goed gevoel over de teamprestatie. Dit werd een klein half uur later ook bevestigt doordat we naar voren werden geroepen voor de podiumceremonie. 
We zijn deze bijzondere corona jaargang van de teamcompetities meteen goed begonnen met een 2de plek in de dag uitslag en tussenstand in de 1e divisie. Op naar 15 augustus voor de volgende wedstrijd te Almere Duin! 
 
TV Dordrecht - 3e Divisie heren  - 4e PLAATS (auteur Dennis)
3e divisie sprint triathlon Rotterdam
Zaterdag 10 juli was het eindelijk zover. Na een langer periode zonder wedstrijden stond de 1e competitie race van 2021 op de agenda. Aan de start zijn verschenen; André, René, Wesley en Dennis. De wedstrijd vond plaats op niet geheel onbekend terrein, namelijk de Willem Alexander roeibaan in Rotterdam.
 
Het hoogtepunt van de dag was het überhaupt weer mogen racen in competitie/wedstrijd verband. De spanning en strijd was een groot gemis in de afgelopen periode. 
 
Na een sterk zwemonderdeel van Wesley en René volgende ook Dennis en André uit het water. Op de fiets is hard gereden met gemiddelde snelheden richting de 40km per uur. Tijdens het looponderdeel moest voornamelijk de mentale weerbaarheid getoond worden. Het iets wat saaie heen en weertje (2*2,5km) leek wel een uur te duren, maar is uiteindelijk aanzienlijk sneller afgesloten. 
 
Het eindresultaat, een mooie 4e plek als team. Helaas net buiten het podium, maar een sterk begin van competitiejaar 2021. Op naar Roermond!

 

TV Dordrecht 4e Divisie heren - 9e PLAATS (auteur Emiel)

Eijsden was de locatie waar de 1e competitiewedstrijd voor de 4e Divisie werd gehouden. Het wedstrijdformat was een Team Time Trial. Dit betekent dat je met 4 teamgenoten start en uiteindelijk de tijd van de 3e atleet telt na het laatste onderdeel. Ons team bestond uit: Richel, Erik, Remi en Emiel onder de bezielende leiding van de altijd energieke Edgar. 

 
Gelukkig was de starttijd pas om 1100uur zodat we niet midden in de nacht naar Limburg moesten rijden. Edgar was op tijd omdat Emiel hem thuis had opgehaald. Richel had zijn wetsuit al aan in zijn auto. Erik en Remi hadden 2 uur de tactiek besproken. Na een korte verkenning van de locatie en onze concurrentie maakten wij ons op voor de wedstrijd. 
 
Het was een “rollende” zwemstart en aangezien Erik en Richel de beste zwemmers zijn uit het team zouden Remi en Emiel in hun slipstream meezwemmen. Na 500 meter zwemmen (Emiel iets meer door het zigzaggen, die miste de zwarte balk op de grond) kwam het team ongeveer als 6e uit het water van de 27 teams.
 
Het fietsonderdeel was 3 rondjes van 6 km. Op het gehele fietspad heen en op de autoweg terug. In de 1e ronde ontstond wat verwarring omdat wij door een vrijwilliger naar de verkeerde kant werden gestuurd. Dit heeft kostbare tijd gekost. Een ploegentijdrit is best een moeilijk onderdeel om dit zo snel en zo efficiënt mogelijk te volbrengen. Juiste snelheid bepalen, goede teamvolgorde, bochtenwerk en tijdig rouleren zonder de ploeg uit elkaar te trekken. Uiteindelijk ongeveer de 18e fietstijd. 
 
Het lopen was een lichte trailrun waarbij Remi zeer sterk liep en zelfs kracht over had om Emiel een duwtje in de rug te geven. Met een 17e looptijd kwam het uiteindelijke totaalresultaat neer op een 9e plaats overall na alle onderdelen. 
 
In de middag is er nog een rondje gefietst met de coach in deze mooie omgeving met een Victoriavlaai als beloning.
 
TV Dordrecht 3e Divisie dames - 9e PLAATS  (auteur Natasja)
Na heel lang wachten, verplaatsingen en onzekerheden, was het eindelijk weer zo ver om te ervaren wat de triathlonsport zo leuk maakt; samen sporten en strijden! Inclusief coronatest, formulier en licentie maar helaas exclusief coach en supporters, mochten we het terrein op. Het was weer wennen en de spanning was hoog maar na het startsignaal was het genieten als vanouds! Dit was de eerste keer voor ons als team met een mooi resultaat! Het lange wachten is beloond maar smaakt naar ook meer ;-)
 
 
voor alle informatie over de competitie : https://teamcompetities.nl/