TV Dordrecht wint 1e divisie wedstrijd te Almere

18 augustus 2021 | Albert

Afgelopen zondag 15 augustus was de 1e divisie heren (en dames, en eredivisie heren/dames) te gast bij Duin triahtlon te Almere.

Duin verwijst naar de wijk, die in dit deel van Almere al weer enkele jaren wordt gebouwd en steeds verder vorm krijgt. Een mooie locatie waarvan het zwem en fietsparcours al een aantal jaren bekend en duidelijk is, maar waar het loopparcours geregeld veranderd en dit jaar een uitdagend stukje afdaling bezat.

De wedstrijddag bestond uit een individuele kwalificatie en later op de dag een TeamTimeTrial (TTT).

Iedereen die wel eens heeft deelgenomen aan de teamtriathlon te Enschede kent dit format: eerst leg je per individuele atleet van het team een mini-triathlon af. Vervolgens worden de tijden van de eerste 3 atleten opgeteld en met 2/3 vermenigvuldigt. Hieruit vloeit een startvolgorde voor de TTT uit, waarbij de teams volgens een jachtstart starten (het snelste team eerst en dan met de x tijd achterstand team 2, etc...)

Gebruikmakend van de Wattbikes van de Dolfijn voor een intensieve, goede w-up beten eerst Bryan en Marijn het spits af. Een paar minuten later volgde Max en Ben. De mannen knalde door de 175m Z - 5km F - 1,5 km L heen en haalde zoveel mogelijk atleten voor hun in. Nadat alle atleten waren gefinisht kwam de uitslag: 1e Ben, 4e Max, 7e Bryan en 11e Marijn. Daarmee hadden de mannen de pole position voor de TTT later op de dag bemachtigt.

Na wat uitfietsen/lopen was het tijd om even te chillen, hapje te eten, bij te praten, de hond uit te laten om bij Eredivisie te kijken hoe die het zwemonderdeel bij de TTT aanpakken. Niet onverstandig, want de wind nam steeds meer toe en de golfslag op het IJmeer ook. 

om 17:15 mochten Ben, Max, Marijn en Bryan van start. De golfslag zorgde er meteen voor dat in een  4-tal bij elkaar blijven zwemmen niet lukte. Ben en Max namen respectievelijk Marijn en Bryan op sleeptouw, want die verloren enigszins de oriëntatie met al die golven. de 2-tallen lagen wat uit elkaar en Max kwam met Bryan als eerste uit het water. Die 2 hadden voldoende tijd om hun wetsuit uit te doen, Max had alle tijd om zijn timingchip om te doen (was hij vergeten voor de zwemstart en dat realiseerde hij zich 1 minuut voor de start) en om daarna helm op, fiets uit rek te pakken en te starten met het fiets onderdeel. Marijn en Ben kwamen aangestormd toen Bryan en Max net de wisselzone uit liepen en op hun fiets sprongen. Met een snelle wissel had Marijn snel aansluiting gevonden en later volgde Ben ook.

Tijdens het fietsen werd het een mooie strijd voor de 1e plek, want Hellas was met 40 seconden achterstand begonnen aan de jachtstart, maar had dit al goed gemaakt met zwemmen op Ben en Marijn en na de wisselzone ook bij begin van het fietsen op Bryan en Max. Vervolgens verloren deze 2 teams bij het fietsonderdeel elkaar niet meer uit het oog. Op de heenweg knallen met de wind in de rug en op de terugweg werd het beulswerk door Bryan gedaan. Na 2 fietsronden keerde de mannen terug in de wisselzone met de 1e fietstijd van de dag (1e divisie).

Bij start van het lopen werd meteen een eerste mentale tik uitgedeeld, want Ben, Max en Marijn liepen op kop van de wedstrijd met een paar seconden daarachter 3 man van Hellas en TVD waakhond Bryan in hun kielzog. Al na de eerste loopronde was de voorsprong gegroeid naar 15 seconden. Daar waar de TVD mannen mooi door liepen, moest bij Hellas al een 3de loper geduwd worden. Na de 2e loopronde was het met een ruim voldoende voorsprong op weg, over het aanloopstuk terug, naar de finish om daar de dagwinst te pakken voor de TVD. (historisch moment, 1e overwinning in de 1e divisie)

Daarna snel de tent inpakken, de boel opruimen en op weg naar de prijsuitreiking. Zoals het winnaar behoort kwamen we precies op tijd en konden we meteen het hoogste schavot van het dagpodium betreden. Gejuich, fotomoment, nog even wat oefenen met ontkurken van de champagnefles en daarna de champagne douche.

De dag werd afgesloten in Brandwijk met een heerlijke, verzorgde borrelhap maaltijd verzorgt door de vriendin van Marijn.

Volgende (en laatste) wedstrijd is zondag 5 september te Eindhoven op de High Tech Campus. Daar gaan we tijdens een teamrelay strijden voor het kampioenschap (2de in de tussenstand o.b.v. plaatsingcijfer) en de definitieve promotie naar de Eredvisie.

Op weg naar Eindhoven !

 

PS

Een aantal TVD'ers doet in Eindhoven om 14:30 op dezelfde locatie een 1/8e triathlon om vervolgens de 1e divisie mannen aan te moedigen vanaf 16:30. Je kan ook een 1/4 doen, dus wellicht zien we nog meerdere TVD'ers in Eindhoven.