TVD Heren KAMPIOEN 1e divisie 2021

7 september 2021 | Albert

Afgelopen zondag 5 september stond de laatste wedstrijd voor de 1e divisie Heren op het programma.
Op een mooie locatie (de High Tech Campus te Eindhoven) gingen de mannen in een teamrelay (250meter zwemmen-7km fietsen-2,5km lopen) over het campustrerrein racen.
Een teamrelay is een estafette, waarbij elke atleet een korte mini-triathlon aflegt om vervolgens de volgende atleet aan te tikken. Vij ontspannen leefden Sem, Max, Bryan en Ben naar het "moment supreme" toe om straks te gaan "Knallen als een Malle"
 
Om 15:30 startte Sem als 1e. Na het zwemmen als eerste uit het water, snel wisselen en de fiets op. Tijdens het fietsen sloot een groepje bij hem aan. Dit groepje werd op het laatst zelfs een grote groep van een man of 14 door o.a. verkeerd rijden van de (voorrij)motor en de kopgroep. De kudde wilde atleten probeerde hun stalen ros onder controle te houden bij het binnenstormen van de wisselzone. Snelle wissels volgden om daarna nog 2,5 km  hard te lopen. Sem moest de snellere lopers wat laten gaan en tikte Max als 8e aan.
 
Voor Max was het strijdplan simpel: gas erop en zo hard Knallen als je kan. Dit zorgde ervoor dat hij als 2de uit het water kwam en de achtervolging inzette op de man Trimates/Rogelli 2. Tijdens het fietsen sloot ook de man van Hellas aan en begon de directe strijd om de dagwinst en het kampioenschap (Hellas en TVD stonden voor aanvang van deze wedstrijd 1 en 2 in de tussenstand met gelijk aantal punten).
Bij het lopen bleef de man van Hellas lang in het kielzog van Max, maar die kon hem in de laatste honderden meters wel van zich afschudden om Bryan met een voorsprong aan het zwemmen te kunnen laten starten.
 
De man van Hellas haalde Bryan bij en gezamenlijk kwamen ze de wisselzone in. De man van Hellas wisselde snel, bij Bryan ging dit iets trager. Bryan kwam er ter plekke achter dat lopen met je hand aan het stuur of je bovenbuis niet werkt en dat de 3e optie die hij probeerde: met je hand op je fietszadel hardlopend door de wisselzone naar de opstapstreek het snelste gaat.
TIjdens zijn fietsonderdeel sloot Bryan weer aan bij de man van Hellas en probeerde nog een paar x weg te rijden wat helaas niet lukte. Tijdens het looponderdeel probeerde de man van Hellas een paar x te versnellen om Bryan los te lopen, maar hij kwam elke x terug en behield de aansluiting. Met een eindsprint naar de 4de en laatste atleet kwam de man van Hellas als eerste aan. Bryan tikte een paar seconden later Ben aan.
 
Als slotatleet was voor Ben zijn moment gekomen om te gaan knallen. Hij zwom het gat snel dicht, ging erop en erover en kwam met 25 seconden voorsprong in de wisselzone aan. Snel wisselen en hup de fiets op. Op de fiets breidde Ben zijn voorsprong verder uit en begon hij het lopen met een ruime voorsprong van 45 seconden.
Tijdens het lopen behield hij zijn voorsprong om vervolgens in de laatste meters al te kunnen genieten van de overwinning. Bij het passeren van de finish was de overwining definitief binnen. 
Daar waar we van gedroomd hebben, plan voor hebben gemaakt werd op dat moment realiteit: Kampioen 1e divisie Heren 2021 en promotie naar de Eredivisie.
 
Na afloop kregen we de felicitaties en werden complimenten uitgewisseld met o.a. Hellas voor een mooie strijd dit jaar in de 1e divisie. Uiteraard werd alles afgesloten met de prijsuitreiking en de nodige champagnedouches !
 
In 2022 gaan de mannen hun best doen en hun mannetje staan in de Eredivisie