TVD2 stelt promotie veilig

23 september 2021 | Marcello

Zondag 19 september. 3e Divisie zuid.

Mooi gevecht aan de Maas

Het weer en locatie bij Palm Beach Roermond waren top. Om met ons gemotiveerde team te promoveren was de opdracht eenvoudig. Zo hoog mogelijk finishen

Format, Team relay, 4x 400m zwem, 7k fiets, 2k loop

 

Marcel,

Ik mocht starten.  Het kan nog wel eens onrustig zijn op het 1e zwemonderdeel. Dat heb ik geweten.. na 100m worstelen en tot 2keer toe aan de benen te zijn getrokken toch de slag goed kunnen vinden.  Ik was met wetsuit gestart om toch zover mogelijk voorin het water uit te komen daardoor was T1 net wat te lang, hierdoor kwam ik tussen twee groepen in te zitten. Gewacht op groep twee en lekker mee kunnen draaien. Gezorgd dat ik als 1e  van de groep T2 in kon om druk te leggen op de concurrentie. T2 ging een stuk vlotter mede omdat ik de loopschoentjes al aan had. De atleten van de kopgroep lagen nog wel een stuk voor maar ik merkte dat ik wel inliep. Na het keerpunt 3 atleten op kunnen pikken en Redmer aangetikt.

 

Redmer

Na dat Marcel mij had aan getikt kon ik als tweede te water. Na voor mij een redelijk zwemonderdeel. ( wel iets uit koers aan het eind ) ging ik ook als tweede op de fiets. Helaas kon ik met niemand kop over kop fietsen. Dus zelf het gat naar de nummer 1. zien dicht te rijden. Helaas lukte dat niet helemaal. Maar na het fietsen komt gelukkig nog het lopen. Hier ben ik op een goed tempo weg gegaan en steeds wat sneller gaan lopen tot ik een meter of 300 voor de finish de kop positie had over genomen.

 

 

Albert

Na het zwemmen en een snelle wissel snel de fiets op. Eerst nog met een andere atleet gefietst, maar die bij de 2de overname gelost en de overige 5km in aero-stijl zo hard mogelijk doorgetrapt. Snelle wissel naar het lopen gemaakt, maar de rechterkuitspier stond in bijna kramp-stand, dus de eerste 300meter wat rustiger aan moeten lopen. Gelukkig trok dit gevoel weg, ontspande de kuitspier en opende ik mijn inhaaljacht. 
Het gaatje naar de 1e in de wedstrijd kon ik verkleinen om Sander vervolgens als 2de aan te tikken, die de 1e binnen handbereik had en aan zijn jacht kon beginnen.

 

Sander

Aangetikt door Albert stond het vizier op 1 ding: koppositie pakken.. het zwemmen ging goed waardoor we helemaal vooraan meededen voor de overwinning. Na de wissel de fiets op en direct een klein klimmetje, hoort niet zo'n issue te zijn, maar shit ketting eraf... Wat is dit nou en rustig blijven spookt door je hoofd.. koppie erbij blijven houden en ketting er weer opleggen, weer inklikken en schade herstellen was op dat moment de nieuwe missie. 2 posities verloren, dus volle bak door. 1e persoon snel opgepikt, maar dan begint het spel.. wil hij meedraaien of blijft hij in het wiel hangen.. het bleek het laatste, proberen weg te springen lukte ook niet.. dan maar door buffelen en na het keerpunt hem in de koppositie dwingen.. gelukkig ging hij meedraaien en geraakte we bij de koploper het parc -fermé in. Een snelle wissel zorgde ervoor dat we als eerste aan het lopen konden beginnen. Het harde fietsen begon echter nu toch wel zijn tol te eisen.. Tot het keerpunt nog bij elkaar, maar te ver over de kook om nog een versnelling te plaatsen om de wedstrijd definitief naar ons toe te trekken. Een 3e plaats bleek het hoogst haalbare.

Na onze finish nog in spanning staan kijken hoe de concurentie het er vanaf zou brengen. Uiteindelijk bleek plek 3 voldoende om te promoveren.... feestje!!

Wat het feest nog mooier maakte was de onverwachte zege van het 3e div. TVD dames team

 

Met een voldaan gevoel en nog plakkerig van de champagnedouche de auto in, op naar volgend jaar, met hopelijk een volledige triathlon kalender.